Revoltător! Americancă, condamnată la 9 de închisoare în Rusia pentru un gram de ulei de canabis

Ultima actualizare:

Jucătoarea de baschet NBA Brittney Griner, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnată la 9 ani și șase luni de închisoare în  Rusia, pentru că a trecut granița cu mai puțin de un gram de ulei de canabis medicinal, pe care aceasta îl utiliza pentru tratarea durerilor. 

 (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)
(AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool)

Acuzațiile aduse americancei Brittney Griner, precum și condamnarea de nouă ani și șase luni, sunt considerate absurde și constituie mai degrabă o manieră prin care Federația Rusă caută să se răzbune pe SUA pentru implicarea sa în războiul din Ucraina.

Avocații lui Griner au declarat că verdictul, chiar sub pedeapsa maximă de 10 ani, este absolut nerezonabil și au spus că vor depune recurs.

Sportiva a cerut clemență judecătorilor ruși

Un judecător rus i-a citit verdictul lui Griner, în vârstă de 31 de ani, joi, la aproximativ o oră după ce avocații ei și procuratura și-au prezentat argumentele finale. Sportiva a ținut un discurs emoționant, reiterându-și poziția potrivit căreia, deși a pledat vinovată pentru că a adus mai puțin de 1 gram de ulei de canabis în Rusia, a făcut acest lucru „din neatenție” și a cerut instanței de clemență.

"De aceea am pledat vinovată pentru acuzațiile mele. Înțeleg tot ce s-a spus împotriva mea, acuzațiile care există împotriva mea și de aceea am pledat vinovată, dar nu am avut intenția de a încălca nicio lege din Rusia", a spus Griner, potrivit CNN. 

Sportiva folosea ulei de canabis în scop medicinal

Un avocat al sportivei a arătat o scrisoare a unui medic american prin care acesta îi recomanda lui Brittney Griner să folosească canabis medicinal pentru a trata durerea. În timpul ședinței de judecată de marți, un neuropsiholog rus a mărturisit despre utilizarea la nivel mondial a canabisului medicinal.

Publicul rus trebuie să știe, iar instanța rusă trebuie să știe, în primul rând, că nu a fost folosit în scopuri recreative în Statele Unite. A fost prescris de un medic”, a spus avocatul Boykov.

Procurorii ruși i-au cerut judecătorului, în timpul argumentelor finale, să o condamne pe Brittney Griner la nouă ani și șase luni de închisoare, la limita pedepsei maxime admise de 10 ani. Procuratura a mai cerut ca baschetbalista să fie amendată cu 1 milion de ruble, echivalentul a 16.600 de dolari, notează revista People

În timp ce instanța rusă s-a pronunțat cu privire la cazul lui Griner, administrația Biden încă lucrează la un acord cu oficialii ruși pentru a-i aduce acasă pe Griner și Paul Whelan, un alt american întemnițat în Rusia.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat joi că decizia instanței ruse „subliniază îngrijorările noastre cu privire la utilizarea de către guvernul rus a detențiilor ilegale”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net