Richard Branson, primul miliardar în cosmos! Cât costă un bilet la bordul navei

Ultima actualizare:

    Richard Branson, 70 de ani, are o avere estimată la 5,9 miliarde $foto: GettyImages
Richard Branson, 70 de ani, are o avere estimată la 5,9 miliarde $foto: GettyImages

Miliardarul britanic Sir Richard Branson a decolat duminică, 11 iulie, în Cosmos, de la baza Virgin Galactic, din New Mexico, SUA la ora 16.00 (ora României). Naveta a ajuns la aproape 90 km de Terra, după ce urcat cu o viteză de 3,5 Mach, ieșind din stratosfera și mezosfera Pământului.

Richard Branson, în vârstă de 70 de ani, a vrut să îi ia fața miliardarului Jeff Bezos (n.r. care deține compania spațială Blue Origin) care va părăsi orbita terestră la nouă zile după zborul Virgin Galactic.

La bordul aeronavei s-au aflat piloții Dave MacKay și Michael Masucci, Branson și alți trei pasageri: Beth Moses, instructorul astronaut-șef de la Virgin Galactic, Colin Bennett, inginerul de operațiuni și Sirisha Bandla, vicepreședintele pentru relații guvernamentale și operațiuni de cercetare.


    Acesta e echipajul Virgin Galactic: piloții Dave MacKay și Michael Masucci, Richard Branson Beth Moses, Colin Bennett, Sirisha Bandlafoto: GettyImages
Acesta e echipajul Virgin Galactic: piloții Dave MacKay și Michael Masucci, Richard Branson Beth Moses, Colin Bennett, Sirisha Bandlafoto: GettyImages

Branson a fost încurajat, înainte de decolare, de miliardarul Elon Musk (care deține compania aerospațială SpaceX) și i-a mulțumit acestuia prin intermediul rețelelor de socializare. Nava VSS Unity a decolat de la sediul central Virgin fiind purtată sub transportorul aerian VMS Eve până la înălțimea de 16.000 de metri deasupra nivelului mării. Odată atinsă această înălțime VSS Unity și-a continuat drumul în afara atmosferei Terrei.

Vedete de la Hollywood, pe lista de așteptare

”Visez la această clipă de 17 ani, de când am pus bazele companiei”, a declarat emoțional Branson. Primul zbor orbital al Virgin Galactic a avut loc cu succes la 13 decembrie 2018. Însă acesta e primul zbor cu șase oameni la bord. În octombrie 2014, testele aeronavei au dus la tragedia din deșertul Mojave, când copilotul a murit, iar pilotul a fost grav rănit după ce nava spațială a suferit o defecțiune la mare înălțime. Zborul de 90 de minute organizat de Virgin Galactic este un pas uriaș în turismul spațial. Un bilet la bordul navei costă 250.000 de dolari, iar Branson crede că până în 2031, prețurile vor scădea cu 40.000 $. Pe lista celor care și-au făcut rezervări se află: Angelina Jolie, Brad Pitt, Lady Gaga, Harrison Ford și Leonardo DiCaprio.

Zborul spațial lui lui Branson

  • Virgin Galactic a anunțat că șeful companiei, Richard Branson va fi la bordul navei spațiale care zboară la 11 iulie. A fost primul zbor al companiei cu întreg compartimentul pentru pasageri plin, adică miliardarul de 70 de ani și trei specialiști.
  • Altitudinea maximă: 89.550 m
  • Viteza maximă: 3,5 X viteza sunetului
  • Piloții opresc motorul și călătorii au parte de 4 minute de imponderabilitate
  • VSS Unity revine pe Terra, aterizând pe pistă ca un avion
  • Avionul-rachetă pornește motoarele și zboară la limita atmosferei
  • La aproximativ 15.240 m de suprafața Terrei, VSS Unity se detașează

Citește și:

Miliardarul Richard Branson își închiriază insula privată! Suma exorbitantă pe care o cere pentru o singură noapte

Cine e femeia pentru care divorţează Jeff Bezos? Miliardarul e gata să piardă 80 de miliarde $ numai să fie cu ea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net