Românca surdomută, pasionată de croitorie, celebră în Germania

Cine este Raluca Schrollinger? Născută în România și rezidentă în Germania, ea a devenit sursă de inspirație pentru zeci de mii de oameni după ce și-a deschis propriul brand. Românca surdomută este pasionată de croitorie și a fost făcută cunoscută de presa din Germania.

Raluca Schrollinger, românca surdomută, relatată de presa din Germania / Foto: Facebook
Raluca Schrollinger, românca surdomută, relatată de presa din Germania / Foto: Facebook

Raluca Schrollinger, în vârstă de 40 de ani, s-a născut în România, dar locuiește în prezent în localitatea Lauterhofen, Germania. Avea doar nouă ani când a plecat din țara natală. Raluca este pasionată de croitorie și și-a transformat această pasiune într-o adevărată artă.

Românca și-a creat un brand propriu pentru produsele realizate de ea în atelierul situat în localitatea în care are rezidența. La început, brandul avea un alt nume, apoi l-a schimbat în „Ionela”, pentru că „s-a identificat mai mult cu acest nume”.

Cum a luat naștere dragul pentru această meserie? Totul a început în momentul în care s-a calificat ca decorator de interior, cusutul făcând parte din abilitățile necesare acestei profesii, iar, apoi, și-a dat seama că produsele sale au succes, așa că a decis că vrea să aibă propria marcă de articole create chiar de ea.

Are 25.000 de urmăritori pe Instagram

„Ceea ce îmi place la cusut este că pot fi creativă – aceasta este motivația mea”, a recunoscut Raluca, relatează Adevărul.ro. De asemenea, femeia are și cont pe Instagram, unde le dezvăluie tainele croitoriei celor 25.000 de urmăritori, un număr pe care nu îl consideră relevant în ceea ce o privește. „Au apărut încetul cu încetul datorită unor creații proprii expuse de mine, iar unii au distribuit mai departe”, a mai spus ea.

Raluca este de părere că succesul se datorează în primul rând calității produselor, dar recunoaște că platformele de socializare au ajutat-o să vândă produsele și să devină cunoscută: „Am fost deja abordată de un măcelar și de angajații unei grădinițe”.

Totodată, comunitatea de surdomuți este cea care o susține necondiționat. În prezent, ea realizează genți, rucsacuri, genți de mână, poșete, dar și calendare. Însă, la început, ea crea diverse decorațiuni, inclusiv felinare și articole de casă, apoi, eșarfe din țesătură subțire.

Acum, cusutul este principala ei ocupație din care câștigă bani. De asemenea, articolele nu se vând doar în mediul online, ci și la târgurile speciale destinate surdomuților, sau, uneori, la târgurile obișnuite: „Ei sunt întotdeauna bine primiți. Când sunt la un târg obișnuit, am întotdeauna cu mine pe cineva care să interpreteze limbajul semnelor. Pentru mine, aceasta este cea mai simplă și mai rapidă formă de comunicare. Totuși, în general clienții sunt în mare parte surdomuți”, a încheiat Raluca Schrollinger.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net