Românii și bulgarii, acuzați de germani că le-ar fi dus virusul în țară

Ultima actualizare:

    Românii sunt acuzzați că au adus virusul în Germaniacaptura video
Românii sunt acuzzați că au adus virusul în Germaniacaptura video

Un oficial german a declarat că românii și bulgarii sunt la originea unor focare de coronavirus din această țară, nu măsurile de relaxare. Reacția acestuia vine după apariția unui nou focar de Covid-19 la un abator din regiune.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia susține că muncitorii români și bulgari au adus virusul, care apoi s-a răspândit din cauza condițiilor în care sunt cazați și în care muncesc. Cel puțin 400 de muncitori de la abatorul din această regiune aici au fost depistați pozitiv, ceea ce a dus la suspendarea activității unității și la închiderea școlilor din zonă, transmite Digi 24.

Însă acesta nu este sigurul focar apărut la o astfel de companie de prelucrarea a cărnii. Sute de angajați ai abatoarelor din Germania s-au îmbolnăvit până acum, iar numărul mare de infectări a provocat proteste ale sindicatelor din domeniu.

„Ce spune acest focar despre măsurile de relaxare de până acum?” a fost întrebat de jurnaliști Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul.

Miercuri, Ministerul de Externe a anunțat că 85 de români care lucrează ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania (Bavaria) au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus. Toți au fost plasați în carantină, iar costurile cu hrana și cazarea sunt suportate de către angajator, care acordă și o diurnă zilnică de 50 de euro.

Tot MAE a anunțat că un focar de coronavirus a fost depistat în comunitatea de români din Magdeburg, oraș situat la 150 de kilometri de Berlin. Un român de acolo a murit și alți 37 s-au îmbolnăvit.

De la începutul pandemiei, peste 840 români aflați în Germania au fost diagnosticați cu COVID-19, iar opt au murit.

Citește și:

Român mort de Covid-19, în Germania. Alți 37 sunt infectați. Un preot ar fi răspândit virusul

Germania prelungește regulile de distanțare socială până pe 29 iunie. Anunțul cancelarului Angela Merkel

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net