Românul care și-a împușcat colegii a fost eutanasiat astăzi! Pistolarul din Tarragona”, primul deținut din Spania căruia i-a fost acordat acest drept

Ultima actualizare:

Marin Eugen Sabău, românul care a rămas complet paralizat după un atac armat asupra foștilor colegi de muncă și omenilor legii aflați în misiune, a fost eutanasiat azi la Spitalul Penitenciar Terrassa. 

image

Citește și: Olanda legalizează eutanasierea pentru copiii incurabili, cu vârste între 1 și 12 ani

Însoțit de familie, așa cum solicitase, Sabău a pus capăt unei „o suferințe grave, cronice și invalidante”, cum a recunoscut și instanța care a autorizat moartea asistată. Românul a cerut să fie eutanasiat, înainte de a fi judecat, iar solicitarea i-a fost aprobată pe 9 august, și a fost eutanasiat astăzi, 23 august.

Doar cinci minute a durat până când cocktail de medicamente administrat intravenos și-a făcut efectul. Marin Eugen Sabău (46 de ani), supranumit și „pistolarul din Tarragona”, este primul deținut din Spania căruia i-a fost recunoscut dreptul la eutanasie.

Vezi și: O mare campioană a murit eutanasiată. ”Nu vreau biserică, nu vreau prăjituri”

Foto: captură video

Eugen Sabău a vrut să își vadă familia pentru ultima oară

Sabău a rămas total dependent, cu tetraplegie ireversibilă și un picior amputat, în urma confruntării cu Mossos d Esquadra, după ziua fatidică de 14 decembrie 2021. Românul, fost agent de securitate, a năvălit cu un pistol în sediul firmei de securitate în care lucrase și i-a împușcat pe trei dintre foștii săi colegi.

Românul și-a împușcat trei colegi, în 2021
Românul și-a împușcat trei colegi, în 2021

Te-ar putea interesa și: O tânără de 14 ani cere să fie omorâtă. Ce motiv are VIDEO

Ulterior, s-a baricadat într-o fermă din Tarragona, determinând Grupul Special de Intervenție (GEI) al Poliției Catalane să desfășoare o operațiune în forță. Gloanțele i-au atins măduva spinării și nu a mai avut posibilitate de recuperare. Cererea de eutanasiere înaintată de el a avut atât avizul medicilor săi, cât și pe cel al comisiei de evaluare, formată din avocați, medici și experți în bioetică.

Află și: A ales să moară ca să nu facă puşcărie. Cererea dramatică a unui criminal belgian

image

Victimele nu au fost de acord cu eutanasierea

După jumătate de an, de la faptele sale, dreptul recunoscut lui Sabău de a-și pune capăt vieții se ciocnește de dreptul nesatisfăcut al victimelor sale. Magistrații au concluzionat că dreptul lui de a muri asistat trebuie să prevaleze în fața dreptului la ocrotire judiciară efectivă a victimelor.

Odată cu moartea sa, evident, Sabău nu va putea fi judecat pentru infracțiunile de tentativă de omor, atentat la autoritate și deținere ilegală de arme de care este acuzat. Victimele sale rămân fără posibilitatea de a fi despăgubite.

Își va dona organele

Avocatul românului ceruse eliberarea clientului său din modulul penitenciar, cu o zi înainte de eutanasie, ca acesta să-și ia rămas bun de la familie dintr-un spital convențional, dar justiția a respins solicitarea, pe 23 august. Șefa instanței, Sònia Zapater, a considerat că ar putea exista riscul ca bărbatul să fugă, cu ajutorul familiei sale sau al apropiaților:„Orice terț, membru de familie sau prieten, ar putea facilita cu ușurință evadarea”. În plus, judecătoarea a subliniat că „în niciun moment acuzatul nu și-a cerut prezentat scuze victimelor și nici nu a dat semne de regret”.

Citește și: S-a făcut bărbat şi apoi s-a lăsat eutanasiat

Avocatul românului, Gerard Amigó, a anunțat, într-un interviu pentru postul de radio spaniol RAC 1 că Marin Eugen Sabău își va dona organele. Acesta a explicat că „pistolarul din Tarragona” a dus o viață sănătoasă, concentrat pe munca sa, că era în stare fizică bună și că nu fuma și nu bea, motiv pentru care este candidat la donarea de organe. În interviu, Amigó a subliniat că leziunea medulară a clientului său îi permitea doar să-și miște capul și un braț, că suferea constant, deși era pe deplin conștient și putea vorbi și comunica.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net