Ru┼čii au preluat controlul asupra centralei de la Cernob├«l: ┬źO grav─â amenin┼úare la adresa Europei┬╗

#R─âzboi Ucraina-Rusia

Trupele ruse┼čti au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Cernob├«l, au anun┼úat oficiali ucraineni, joi, 24 februarie. Ei se tem ca atacurile de la fa┼úa locului s─â nu genereze un nor radioactiv asupra Europei.

image
Imagine de arhivă cu Cernobîl foto: AFP

Anun┼úul c─â ru┼čii au preluat controlul asupra Cernob├«l a fost f─âcut de un consilier al pre┼čedintelui Volodimir Zelenski. El a preciziat c─â nu se ┼čtie starea depozitelor de de┼čeuri naturale de la central─â ┼či c─â atacul este o amenin┼úare grav─â la adresa Europei. Consilierul a mai spus c─â exist─â temeri c─â ru┼čii provoca probleme, pe care apoi s─â le pun─â pe seama Ucrainei.

ÔÇ×Dup─â o lupt─â aprig─â, am pierdut controlul asupra complexului Cernob├«l. Nu ┼čtim care-i starea instala┼úiilor fostei centrale nucleare de la Cernob├«l ┼či nu avem informa┼úii despre depozitarea de┼čeurilor nucleare. Dup─â atacul absolut lipsit de sens al ru┼čilor ├«n aceast─â direc┼úie, este imposibil de spus dac─â centrala nuclear─â de la Cernob├«l este sigur─â. Aceasta este una dintre cele mai grave amenin┼ú─âri la adresa EuropeiÔÇŁ, a declarat consilierul pre┼čedintelui, Mihail Podolea, potrivit adevarul.ro.

Pre┼čedintele ucrainean: "O declara┼úie de r─âzboi la adresa ├«ntregii EuropeÔÇŁ

Pe de alt─â parte, pre┼čedintele Volodimir Zelenski a spus c─â armata ucrainean─â ├«ncearc─â s─â recapete controlul asupra Cernob├«lului.

┼×eful statului ucrainean a avertistat, ├«n cursul zilei de joi, c─â un atac asupra centralei nucleare este ÔÇťo declara┼úie de r─âzboi la adresa ├«ntregii EuropeÔÇŁ, noteaz─â cnn.com.

Ministrul Afacerlor Externe ucrainean a subliniat ┼či el c─â ÔÇ×dac─â Rusia continu─â r─âzboiul, Cernob├«l se poate repeta ├«n 2022ÔÇŁ.

stanga
dreapta
razboi ucraina AFP 20 jpg
razboi ucraina AFP 15 jpg
razboi ucraina epa efe 2 jpg
razboi ucraina AFP 1 jpg
razboi ucraina profimedia 8 jpg
razboi ucraina epa efe 3 jpg
ucraina refugiati jpg
razboi ucraina profimedia 10 jpg
razboi ucraina AFP 6 jpg
razboi ucraina AFP 9 jpg
razboi ucraina AFP 17 jpg
razboi ucraina AFP 3 jpg
razboi ucraina AFP 5 jpg
razboi ucraina AFP 4 jpg
razboi ucraina profimedia 11 jpg
razboi ucraina AFP 2 jpg

Cernobîl, una dintre cele mai periculoase zone din Europa

Peste 30 de oameni au murit imediat dup─â explozia de rectorul 4 al centralei de la Cernob├«l, din 26 aprilie 1986. ├Än anii care au urmat, nenum─âra┼úi au murit ca urmare a radia┼úiilor care au provocat boli. Guvernul ucrainean a evacuat 135.000 de oameni din zona unde s-a produs explozia, la acea vreme. Aria din jurul reactorului este ┼či ├«n aceast─â zi periculoas─â, datorit─â nivelului ridicat de radia┼úii. Un sarcofag a fost contruit ├«n 1986, peste reactor, pentru a proteja orice emisii, dar el s-a deteriorat ├«n timp, duc├ónd la scurgeri.

cub andreea esca (1) png
zodiac 600x400 jpeg
the sandman jpg
archie battersbee jpg
image png
4 britney spears 5 jpg jpeg
cub laura cosoi png
Oana si Mioara Roman jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
zodiac 600x400 jpeg
calendar ortodox 2021 08 august sfantul ierarh emilian marturisitorul episcopul cizicului png
untold jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
artista lacul morii 3 PNG
metrou piata unirii 0 jpeg