„Să plătească miliardarii”! Sediul Louis Vuitton din Paris, ocupat de sute de francezi nemulțumiți de legea pensiilor

Ultima actualizare:

În ziua în care noua lege a pensiilor din Franța are de trecut ultimul hop, votul Curții Constituționale, protestele celor care nu sunt de acord cu ea au intrat într-o nouă fază. La Paris, francezii nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare au luat cu asalt sediul companiei Louis Vuitton care face parte din LVMH, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume.

Sediul Louis Vuitton atacat
Francezii nemulțumiți de noua lege a pensiilor au atacat sediul LVMH. FOTO Profimedia

”Să plătească miliardarii!”, au strigat sutele de manifestanți care au năvălit în clădirea Louis Vuitton conform theguardian.com. Și în alte locuri din capitala Franței au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de ordine dar sediul companiei de bunuri de lux este singura firmă devastată de nemulțumiți.  

De ce au atacat protestatarii dintre marile firme ale Franței doar sediul Louis Vuitton? Răspunsul este simplu: pentru că face parte din cea mai mare companie de articole de lux din lume, Moët Hennessy Louis Vuitton, desemnată prin inițialele LVMH.  

Proprietar este Bernard Arnault, considerat cel mai bogat om al planetei cu o avere evaluată de topul Forbes la 169,8 miliarde de euro de unde și strigătul mulțimii: „Să plătească miliardarii” 

Legea Pensiilor din Franța depinde de votul Curții Constituționale  

Momente tensionate au fost mai ales în jurul clădirii Consiliului Constituțional. Instituția se pronunță vineri în privința legii a cărei principală prevedere este cea privind creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Actul normativ a fost propus de președintele Macron și adoptat prin asumarea răspunderii guvernului, fără a fi supus la vot în Adunarea Națională a Franței 

Ce trebuie să știți despre Louis Vuitton 

Louis Vuitton face parte din LVMH, conglomerat cu sediul la Paris, format din 75 de branduri separate, majoritatea de băuturi, modă și cosmetice de lux. În 2021, a generat venituri de 64,2 miliarde euro, cu 20% mai mult decât în 2019 scrie dw.com. Moda și produsele de marochinărie au generat 48% din aceste venituri. 

Este cea mai mare companie de produse de lux din lume și are peste 175.000 de angajați și 5500 de magazine. În noiembrie 2022, valoarea sa de piață se situa la €371 de miliarde, conform calculelor Statista, adică una din cele mai valoroase companii ale lumii, înaintea Mastercard, Chevron și Nestle. 

Mărcile care alcătuiesc concernul sunt însă foarte cunoscute - printre ele: Bulgari, Dior, Fendi, Givenchy și, desigur, Louis Vuitton. Concernul deține retailer-ul Sephora și magazine universale în Paris. Cel mai vechi brand al companiei este producătorul de vin Chateau d'Yquem, datând din secolul 16. 

Arnault s-a născut în nordul Franței, aproape de granița cu Belgia. A absolvit facultatea de inginerie și s-a alăturat tatălui său la compania de construcții a acestuia. Acolo s-a concentrat pe dezvoltarea de afaceri imobiliare și a devenit în scurt timp președintele firmei. 

Prima oară s-a auzit de el în lumea luxului în 1984 când a lăsat construcțiile și a preluat afacerea falimentară care conținea brandul Christian Dior și magazinul universal Le Bon Marché. Le-a revitalizat, le-a făcut profitabile și în 1987, a creat LVMH prin unificarea Louis Vuitton cu Moët Hennessy.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net