Se pregătește diversiunea pentru invadarea Ucrainei? Separatiștii ruși îi acuză pe britanici

Situație extrem de tensionată la granița dintre Ucraina și Rusia unde se află masați între 120.000 și 150.000 de militari ruși. Luni au avut loc negocieri la Washington, între SUA și Germania și Kremlin, între Franța și Rusia, însă situația este departe de a se detensiona.

Bunicuțele din Kiev gata de luptă pentru țară - foto EPA-EFE
Bunicuțele din Kiev gata de luptă pentru țară - foto EPA-EFE

Separatiștii pro-ruși din Donbas au declarat că militarii britanici antrenează soldați polonezi pentru a declanșa un conflict la granița Ucrainei, făcând să pară că a fost provocat de Rusia. Declarația bombă îi aparține Lt. Col. Eduard Basurin comandantul suprem al trupelor Miliției din Republica Populară Donbas.

Mercenari vorbitori de poloneză, gata de diversiune

El a declarat că 40 de mercenari vorbitori de poloneză au fost identificați pe linia frontului din apropiere de Popansa, Luhansk. ”Prezența a două grupuri armate de asalt cu câte 20 de luptători fiecare îmbrăcați în camuflaj mixt a fost semnalată în zona Brigăzii Mecanizate ucrainene numărul 24”, a declarat pe un post de televiziune Basurin, care a punctat că sunt folosite ”steaguri false” și că militarii vorbesc poloneză. Această afirmație pe care presa britanică o cataloghează drept propagandistică vine la numai o săptămână după ce purtătorul de cuvânt al Pentagonului, amiralul John Kirby a declarat în timpul unei conferințe de presă în care anunța că trimite 1.000 de soldați americani din Germania în România, că Rusia ”pregătește o diversiune la graniță pentru a justifica o invazie a Ucrainei”.

NATO suplimentează trupele din estul Europei

Pe de altă parte și NATO se pregătește de invadarea Ucrainei! Germania și Marea Britanie au anunțat luni că trimit în Polonia fiecare câte 350 de militari pentru a întări flancul estic al Europei. Anunțul a fost făcut la scurt timp după întâlnirea de la Washington dintre Olaf Scholz și Joe Biden. Marea Britanie are deja pe teritoriul Ucrainei 100 de militari care antrenează trupele și oferă consultanță în manevrarea aparaturii militare de înaltă tehnologie trimisă de aliați în Ucraina. Între timp, tot luni, la finele întâlnirii dintre Emmanuel Macron și Vladimir Putin de la Moscova, liderul de la Kremlin a spus că ”Rusia este dispusă la compromisuri” dacă și aliații fac un pas în spate în privința apropierii amenințătoare de granița cu Rusia.

Joe Biden ferm în relația cu Rusia

La finalul discuțiilor de la Washington, Joe Biden a declarat că va opri proiectul Nord Stream 2, prin Marea Nordului care asigură aprovizionarea Germaniei cu gaz provenit din Rusia în cazul în care Vladimir Putin ordonă invadarea Ucrainei. El a dat asigurări că a găsit împreună cu Olaf Scholz soluții care să asigure economiei germane necesarul de combustibil care până acum era furnizat de Rusia.

Ucrainenii se pregătesc alături de armată

În Kiev și mai multe orașe din Ucraina continuă pregătirea populației pentru o eventuală invazie rusească. Alături de rezerviștii din armata ucraineană s-au înrolat și au început pregătirea inclusiv pensionari și pensionare, gata să își dea viața pentru apărarea țării. Președintele Emmanuel Macron a avut ieri o întâlnire cu Volodimir Zelenski, la Kiev, după ce a confirmat că întâlnirea de la Kremlin a fost precedată de ”o serie lungă de convorbiri telefonice cu Vladimir Putin”. Experții militari britanici au lansat ipoteza conform căreia o eventuală invazie a Ucrainei ar avea loc după încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing, la jumătatea lunii februarie, aspect discutat săptămâna trecută de Xi Jinping și Vladimir Putin, înaintea ceremoniei de deschidere.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net