Secretul ascuns timp de 135 de ani sub podeaua casei, scos la lumină de un scoțian!

Ultima actualizare:

Peter Allan, un instalator din Scoția, în vârstă de 50 de ani, lucra la etajul casei unei cliente, pentru a muta un calorifer. La un moment dat, a fost nevoit să decupeze o bucată de lemn din podea, pentru a interveni asupra unor țevi, când s-a produs minunea!

Sticla și mesajul recuperat. foto Facebook/ Eilidh Stimpson
Sticla și mesajul recuperat. foto Facebook/ Eilidh Stimpson

S-a grăbit să spargă sticla cu ciocanul

Sub scândurile din lemn, era o sticlă de whiskey, cu o bucată de hârtie împăturită, în interior. Instalatorul a dat buzna la parterul casei pentru a-i dezvălui proprietarei ce secret ascundea casa acesteia, din Edinburgh, conform BBC.

Eilidh Stimpson a întors sticla pe toate părțile, apoi a decis să își aștepte cei doi copii, de 8 și 10 ani, de  la școală. „Le-am spus că îi așteaptă o surpriză, apoi i-am lăsat să ghicească îăn mai multe rânduri, pentru a spori tensiunea. Când au aflat s-au gândit că ar putea fi vorba despre o comoară”, a povestit Eilidh Stimpson pentru sursa citată. 

Mesajul scris în urmă cu 135 de ani. foto Facebook/ Eilidh Stimpson
Mesajul scris în urmă cu 135 de ani. foto Facebook/ Eilidh Stimpson

După ce au scos dopul sticlei, au încercat să scoată hârtia cu o pensetă, dar, așa cum era de așteptat, biletul a început să se rupă. Cum nu au mai avut răbdare să predea obiectul unor specialiști, pentru a scoate hârtia întreagă, Eilidh Stimpson a pus mâna pe ciocan și a făcut sticla țăndări!

Odată scos la lumină, biletul a fost desfăcut, scoțienii au rămas uimiți. Pe hârtie era scris un text datat 6 octombrie 1887!

James Ritchie și John Grieve au construit acest etaj, dar nu au băut whiskey-ul. 6 Octombrie 1887”, era mesajul și gluma așternută pe hârtie de doi constructori, în urmă cu 135 de ani. Un prieten de familie al proprietarei a căutat numele celor doi șia descoperit că bărbații au trăit în secolul trecut, într-un cartier învecinat.

Un mezograf din cadrul Bibliotecii Naționale a Scoției a recomandat descoperitorilor să așeze bucata fragilă de hârtie într-o folie cu suprafață neutră, nicidecum acidă, pentru a conserva corespunzător biletul.

Vom înrăma biletul, alături de o bucată a sticlei originale de whiskey. Probabil gâtul sticlei, fiind încă întreg. Apoi, vom realiza o copie a textului și o vom băga într-o altă sticlă de whiskey pentru a o lăsa exact în locul celei vechi, înainte de a acoperi decupajul din podea”, a povestit Eilidh Stimpson, despre deznodământul capsulei timpului, descoperită ascunsă în podeaua casei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ospatar cu sau fara experienta jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net