Bărbatul care și-a ucis propria soră, supranumită Kim Kardashian a Pakistanului, a fost eliberat

Ultima actualizare:

Băbatul care și-a ucis propria soră, pe Qandeel Baloch, din cauza postărilor de pe Instagram, a fost eliberat, deși fusese condamnat la închisoare pe viață.

Cel care și-a ucis propria soră, supranumită Kim Kardashian a Pakistanului, a fost eliberat
Cel care și-a ucis propria soră, supranumită Kim Kardashian a Pakistanului, a fost eliberat

Băbatul care și-a ucis propria soră, Qandeel Baloch, din cauza postărilor de pe Instagram, a fost eliberat de o curte de apel din Pakistan, la trei ani după ce a fost condamnat pentru uciderea ei pentru că „a adus dezonoare” familiei.

Uciderea lui Baloch din 2016 a stârnit un protest național și a promovat schimbări în așa-numitele legi ale țării privind „crimarea de onoare”.

Avocatul lui Waseem Baloch, Sardar Mehmood, a confirmat marți achitarea dar nu a oferit mai multe detalii. Hotărâre judecătorească nu a fost încă făcută publică.

Fretele tinerei ucise la doar 25 de ani a fost arestat la câteva zile de la crimă și a mărturisit pe video că și-a ucis sorala casa familiei ei din orașul Multan din provincia Punjab din Pakistan. Deși și-a recunoscut fapta, el a pledat nevinovat în instanță, totuși în 2019 a fost condamnat la închisoare pe viață.

Așa-numitele „crime de onoare” din Pakistan implică de obicei uciderea unei femei de către o rudă care crede că a adus rușine familiei. La momentul uciderii lui Qandeel Baloch, legea pakistaneză permitea familiei unei victime a crimei să grațieze un criminal condamnat.

Activiștii pentru drepturi s-au temut că această lege va fi folosită pentru a-l cruța pe Waseem Baloch.

La trei luni după moartea lui Qandeel Baloch, parlamentarii pakistanezi au răspuns protestelor publice și au adoptat o legislație împotriva practicii controversate -- o hotărâre de referință salutată de activiștii pentru drepturile și avocații, notează CNN

Uciderea lui Qandeel Baloch a cutremurat Pakistanul

Qandeel Baloch era considerată o Kim Kardahian a Pakistanului, deoarece și-a câștigat notorietatea, în Pakistanul conservator și patriarhal, prin postările ei îndrăznețe, cu iz politic.

Postările lui Qandeel erau asemenea altor influencerițe din Occident, tânăra vorbea despre coafuri și despre celebritățile momentului. 

Qandeel s-a referit la ea însăși ca o „feministă modernă” și avea aproape 750.000 de urmăritori pe Facebook.

Însă, în Pakistan, activitatea ei de social-media ei a împins limitele a ceea ce este considerat acceptabil.

Într-un videoclip de mărturisire, Waseem Baloch a spus că este „mândru” că și-a ucis sora, adăugând că ca prietenii săi să-i împărtășească fotografiile și clipurile video a fost „prea mult” pentru el.

„Am drogat-o mai întâi, apoi am ucis-o”, a spus el. "Fetele se nasc pentru a sta acasă și pentru a urma tradițiile. Sora mea nu a făcut asta niciodată.". 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net