Solstiţiul de Iarnă 2021. Imagini spectaculoase cu răsăritul de la Stonehenge

Ultima actualizare:

Solstiţiul de Iarnă 2021 a fost sărbătorit spectaculos în Marea Britanie! Mulțimi de oameni s-au reunit pentru cea mai mare adunare de la Stonehenge de când a început pandemia! Druizilor și păgânilor li s-au alăturat sute de oameni pentru a marca sfârșitul celei mai lungi nopți.

Solstițiul de iarnă 2022: Sărbătoare la Stonehenge după cea mai lungă noapte Foto: Profimedia
Solstițiul de iarnă 2022: Sărbătoare la Stonehenge după cea mai lungă noapte Foto: Profimedia

La cinci mii de ani, după ce pietrele au apărut pentru prima dată pe Câmpia Salisbury, un răsărit de poveste a întâmpinat sutele de oameni adunați la Stonehenge.

Oamenii au avut de înfruntat o dimineață extrem de friguroasă pentru a fi aici și, când primele raze ale soarelui palid și galben de iarnă au început să se arate pe pământul înghețat, druizii și păgânii s-au aflat în mijlocul a ceea ce sunt pentru ei foarte importante, ceremonii sacre.

English Heritage a permis accesul la celebrul monument,  dar și a transmis în direct răsăritul soarelui pentru cei care și-au dorit să urmărească evenimentul de acasă. Oamenii au sărbătorit solstițiul de iarnă și cea mai lungă noapte din 2021. Solistițiul de iarnă marca, în cele mai vechi timpuri, trecerea într-un nou an.

Solstițiul de iarnă. 1.000 de oameni au văzut răsăritul la Stonehenge

Sărbătoare la Stonehenge după cea mai lungă noapte a anului! A fost prima dată de când a început carantina națională în martie 2020, în Marea Britanie, când accesul accesul deschis a fost permis la Situl Patrimoniului Mondial din Câmpia Salisbury, la care au participat aproximativ 1.000 de persoane.

În jur de 1000 de oameni s-au strâns la monument Foto: Profimedia
În jur de 1000 de oameni s-au strâns la monument Foto: Profimedia

Curatorul de la Stonehenge, Heather Sebire, a declarat pentru BBC Radio Wiltshire: «Întregul monument este orientat spre răsăritul din mijlocul iernii și spre apusul din mijlocul verii. Solstițiul de iarnă marchează începutul anului. Oamenii care au construit Stonehenge erau agricultori, își cultivau singuri hrana, probabil sperau că zilele se vor lungi, lucrurile se vor îmbunătăți și, cu ceva noroc, recoltele vor crește din nou.»

Istoricii cred că împlinirea noului an era sărbătorită de oamenii care au ridicat pietrele.

Evenimentul a fost transmis live și în online Foto: Profimedia
Evenimentul a fost transmis live și în online Foto: Profimedia

Heather Sebire a mai spus că, deși oamenii au fost invitați să vizioneze online, adunarea a fost cea mai mare ceremonie de la începutul blocării în primăvara lui 2020.

«Este un eveniment în aer liber și respectăm foarte mult liniile directoare ale guvernului», a adăugat ea.

English Heritage le-a cerut oamenilor care au venit la Stonehenge să facă un test rapid de Covid-19 și să poarte măști de față. De asemenea, a oferit stații de dezinfectare a mâinilor și a marcat suficient spațiu pentru ca oamenii să se distanțeze social.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
Cum prega tes ti mas ina pentru drum lung sau pentru o ca la torie de durata  jpg
image png
plane 7406049 1280 jpg
card social jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net