Soluția lui Elon Musk pentru salvarea celor 12 copii blocați în peștera din Thailanda

Ultima actualizare:

    Echipe de salvare la intrarea în peştera Tham Luang din Thailanda foto: AFP
Echipe de salvare la intrarea în peştera Tham Luang din Thailanda foto: AFP

Miliardarul Elon Musk este hotărât să se implice în salvarea celor 12 copii blocați într-o peșteră din Thailanda. Musk a luat deja legătura cu guvernul Thailandez șia propus o soluție care, cel puțin la prima vedere, pare nebunească.

Miliardarul Elon Musk - care are trei companii ce dețin tehnologia necesară pentru intervenție în astfel de cazuri, Boring Company, SpaceX și Tesla – a fost impresionat de situația copiilor blocați din 23 iunie într-o peșteră din Thailanda.

„Ingineri SpaceX și Boring Co. pleacă mâine spre Thailanda să vadă dacă pot ajuta guvernul. Cel mai probabil există o mulțime de detalii complexe greu de apreciat fără să fii prezent acolo”, a scris în urmă cu puțin timp Elon Musk pe Twitter, citat de Digi 24.

Boring Co. are experiență în săparea de galerii subterane, însă acest tip de intervenție ar fi prea riscantă, notează Bloomberg.

Musk are însă o idee atât de nebunească despre cum ar putea salva copiii și pe antrenorul acestora, încât ar putea funcționa.

„Poate merită încercat: să introduceți un tub de nilon cu un diametru de 1 metru (sau seturi de tuburi mai scurte pentru cele mai dificile secțiuni) prin rețeaua din peșteră și să îl umflați cu aer, la fel ca pe un castel gonflabil. Ar trebui să creeze un tunel cu aer sub apă, care să se sprijine de tavanul peșterii și care să se muleze pe  forme ciudate precum pasajul de 70 de centimetri”, a propus Musk.

12 copii și antrenorul lor de fotbal, blocați de două săptămâni în peșteră

Copiii şi antrenorul lor au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie, când nu s-au mai întors dintr-o excursie de după antrenament. Ei au intrat în peşteră şi au rămas blocaţi după ce o ploaie torenţială a blocat tunelurile de ieşire.

Echipele de salvare i-au găsit, pe 2 iulie. Copiii sunt slăbiţi din cauza lipsei hranei, însă sunt teferi. Aceştia nu au fost încă scoşi din grotă, pentru că drumul spre ieşire este parţial inundat şi are aproape 3 kilometri. Se pare că operaţiunea de salvare va fi, în continuare, foarte dificilă: baieţii vor trebui să înveţe să se scufunde şi să înoate spre ieşire sau vor aştepta chiar câteva luni pentru ca apele să se retragă. Momentan se caută soluţia optimă pentru a-i scoate din peşteră. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emma Raducanu cu decorația primită de la regele Charles FOTO Getty Images (1) jpg
image
image
image
image
image
image
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net