Stephen Hawking și-a lăsat soția pentru o femeie care l-a maltratat! Era nevasta unui admirator

Ultima actualizare:

    Stephen Hawking, alături de Elaine Mason, a doua sa soție, care l-ar fi maltratat, în loc să aibă grijă de elFoto: Getty
Stephen Hawking, alături de Elaine Mason, a doua sa soție, care l-ar fi maltratat, în loc să aibă grijă de elFoto: Getty

Pe 14 martie, omenirea și-a luat adio de la unul dintre cei mai mari oameni de știință ai lumii. Deși considerat al doilea cel mai deștept om din istorie, după Albert Einstein, Stephen Hawking nu a dat dovadă de prea mult tact în dragoste. Deși era căsătorit, a avut o aventură cu soția celui care i-a creat sintetizatorul de voce, care l-a ajutat să comunice cu cei din jur.

Stephen Hawking a murit în tihnă, în locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de ani, după ce 55 de ani a stat imobilizat într-un scaun cu rotile și s-a folosit de un dispozitiv electronic pentru a-și exprima verbal gândurile. în ciuda disabilității sale fizice, cel mai cunoscut fizician al lumii a fost căsătorit de două ori, dar cea mai mare atenție a fost îndreptată către cea de-a doua soție, Elaine Mason.

Elaine a fost asistentă medicală, așa a și cunoscut-o Stephen Hawking. Înainte, ea lucrase la un orfelinat din Bangladesh. Avea așadar, suficientă experiență în îngrijirea infirmilor, numai că amândoi au vrut ceva mai mult decât sfaturi și îngrijiri medicale. atunci când l-a cunoscut pe fizician, Elaine era căsătorită cu David Mason, un inginer care l-a admirat din cale-afară pe Stephen Hawking, astfel că i-a creat ceva ce i-a schimbat viața radical lui Hawking: sintetizatorul de voce, singurul dispozitiv care îl ajuta să vorbească.

Elaine și Hawking s-au cunoscut în anii 1980, când ea a acceptat să aibă grijă de el din postura de asistentă. Deși era însurat, fizicianul s-a apropiat de Elaine într-atât de mult, încât, în cele din urmă, a decis să se despartă de Jane, prima lui soție. Elaine și-a părăsit și ea soțul și cei doi copii, după ce avusese o căsnicie de 15 ani. În același an în care fiecare și-a încheiat socotelile cu foștii parteneri de viață, adică în 1995, Hawking și Elaine s-au căsătorit. Ironia sorții l-a făcut pe cel mai deștept om de pe planetă să descopere prea târziu ce fel de persoană era mult îndrăgita sa asistentă.

Cel de-al doilea mariaj a durat 11 ani, căsnicia încheindu-se pentru că el ar fi înșelat-o. Adevărul este, însă, că relația lor n-a fost atât de fierbinte cum se preconiza. Elaine a fost acuzată că l-a abuzat și maltratat pe Stephen Hawking, profitând de paralizia sa. Mai mulți apropiați ai omului de știință au spus la acea vreme că tratamentul pe care i-l dădea soția îl controla, avea efect manipulator asupra psihicului său, astfel că Elaine a ajuns să fie cercetată de poliție. Printre acuzații se numără: fracturarea unei încheieturi a mâinii după ce l-ar fi aruncat în scaunul cu rotile, îl umilea, refuzând să-i ofere plosca pentru nevoi, până când ajunge să urineze pe el, îl tăia cu lama de ras pe față, l-a neglijat, lăsându-l să alunece dub apă în cadă, când se spăla și l-a lăsat odată în soare, în grădină, într-o zi caniculară, făcând insolație și suferind grave arsuri ale pielii. În ciuda acestor acuzații grave, Elaine nu a fost tras- la răspundere de autorități, iar motivul divorțului încă rămâne neștiut, scrie The Sun.

Cel mai mare om de știință al lumii a avut o viață extrem de grea, o minte sclipitoare, într-un corp intrat în colaps încă din tinerețe, un om briliant, confruntat cu pasiuni neînțelese și o femeie care l-a umilit în cele din urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net