Stilistul Nino Cerutti a murit la 91 de ani. Cum a revoluționat moda italiană

Cunoscutul stilist de origine italiană Nino Cerruti a murit la vârsta de 91 de ani. El se afla internat la un spital din Vercelli, din regiunea Piemont, după ce suferise o intervenție chirugicală la șold, informează presa italiană. 

Nino Cerutti a murit la 91 de ani Sursă foto: Profimedia
Nino Cerutti a murit la 91 de ani Sursă foto: Profimedia

Creatorul de modă Nino Cerutti, cel care a revoluționat moda masculină prin introducerea stilului "casual chic" în creațiile sale, a murit la vârsta de 91 de ani, după ce în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și s-a aflat într-o stare fragilă. 

Gilberto Pichetto, ministrul adjunct al dezvoltării economice a transmis un mesaj la scurt timp după ce vestea decesului lui Nino Cerutti a apărut în spațiul public. “Se duce un uriaş dintre antreprenorii italieni”, au fost cuvintele acestuia. 

Nino Cerutti a colaborat cu Giorgio Armani 

Nino Cerutti a renunțat la visul de a deveni jurnalist la 20 de ani, după decesul tatălui său. El a preluat afacerea familiei, o fabrică de textile. O întâlnire cu Giorgio Armani avea să îi schimbe destinul. Cei doi au colaborat timp de patru ani pentru linia de vestimentație masculină, până când Giorgio Armani a decis să pornească pe un drum separat pentru a-și fonda propria casă de modă. 

Nino Cerutti, designerul celor de la Ferrari

Nino Cerutti a fost cel care a introdus “casual chic” în moda masculină high-end, iar în anul 1967 a lansat la Paris propria sa etichetă de pręt-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi. Tot el a fost cel care s-a ocupat de designul oficial al ținutelor celor de la Ferrati în competițiile de Formula 1. 

Iată o parte dintre cele mai cunoscute opinii ale lui Nino Cerruti

Parfumul deschide orizonturi infinite. Precum o vrajă, el face apel atât la simțuri, cât și la imaginație. Acționează la un nivel instinctiv și, în același timp, este extrem de subtil. 

Doar un material excelent poate da naștere modei de calitate. 

A avea stil înseamnă a combina cultura cu arta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net