SUA: Primele loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge luni în centrele de vaccinare. Câte persoane vor fi imunizate în primă fază


    Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge luni în SUAfoto: AFP
Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge luni în SUAfoto: AFP

Primele loturi de vaccin Pfizer/ BioNTech anti-Covid, autorizat vineri în SUA, vor ajunge luni dimineaţă în centrele de vaccinare din Statele Unite, pentru a fi administrate cât mai rapid americanilor, relatează AFP.

“Distribuţia a început şi primele loturi vor veni luni dimineaţă. Suntem sută la sută încrezători în ceea ce priveşte planul operaţional de distribuţie a vaccinului către americani”, a anunţat generalul Gus Perna, directorul programulu iOperation Warp Speed al SUA.

Vineri seară, preşedintele Donald Trump afirma vaccinul va începe să fie administrat în 24 de ore, adică sâmbătă. Însă Pfizer a precizat că primele loturi vor pleca din fabrica din Michigan abia duminică dimineaţă către centrele UPS şi FedEx care le vor livra.

“Ne putem aştepta ca 145 de centre de vaccinare din toată SUA să primească vaccinul luni şi alte 425 de centre marţi. Iar miercuri vor primi vaccinul 66 de centre”, a explicat Perna. În această primă fază vor fi vaccinate aproximativ 3 milioane de persoane.

Food and Drug Administration (FDA) a autorizat vineri vaccinul Pfizer/ BioNTech anti-Covid pentru utilizare de urgenţă în Statele Unite. Autorizarea vaccinului vine după 11 luni de când noul coronavirus SARS-CoV-2 a început să se răspândească în lume.

De la începutul pandemiei, în Statele Unite au fost înregistrate peste 15,8 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 295.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Prima ţară din lume care a aprobat acest ser a fost Marea Britanie, unde a început vaccinarea populaţiei. I-au urmat Bahrain, Canada şi Arabia Saudită.

cub gabriel apostol png
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
zodii care imprumuta bani jpg
andreea ibacka si majda jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
cub gabriel apostol png
harry si meghan jpg
FotoJet (2) jpg
Cseke Attila Eduard Novak Kelemen Hunor foto Inquam Photos / George Călin
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg