SUA: Vaccinarea copiilor cu vârste sub 12 ani ar putea începe la mijlocul iernii

image
Pfizer ┼či Moderna fac studii pentru a vedea cum reac┼úioneaz─â copiii ├«ntre 6 luni si 12 ani la vaccinfoto: AFP

Autorizaţia de urgenţă pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste sub 12 ani ar putea veni în prima jumătate a iernii, a spus joi un oficial al Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor, potrivit NBC. Agenţia speră să acorde apoi rapid aprobarea vaccinului pentru această grupă de vârstă.

Moderna ┼či Pfizer/BioNTech au demarat ├«n martie studii privind vaccinurile lor pentru copiii cu v├órste sub 12 ani. Rezultatele sunt a┼čteptate ├«n toamn─â ┼či FDA va analiza aplica┼úiile companiilor.

Agenţia de reglementare cere date de urmărire privind siguranţa în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani pe parcursul a 4 până la 6 luni, a mai spus oficialul FDA. În cazul studiilor clinice pe adulţi a fost nevoie de date de urmărire colectate pe parcursul a două luni.

Aceste date suplimentare ar putea u┼čura procesul de ob┼úinere a aprob─ârii depline. Date pe ┼čase luni sunt necesare pentru ceea ce este cunoscut ca aplica┼úie pentru licen┼úa produselor biologice (BLA).

P├ón─â acum, doar Pfizer/BioNTech a aplicat pentru aprobarea deplin─â a vaccinului lor pentru persoanele de peste 18 ani. Oficialul FDA  a spus c─â oferirea aprob─ârii depline pentru vaccinuri este principala prioritate a agen┼úiei.

Pfizer ┼či Moderna sper─â s─â aib─â rezultatele studiilor pentru copii p├ón─â ├«n octombrie

Pfizer a transmis NBC c─â anticipeaz─â ca rezultatele studiilor clinice pentru copiii cu v├órste cuprinse ├«ntre 5 ┼či 11 ani s─â fie disponibile ├«n septembrie, apoi va putea plica pentru autoriza┼úia de urgen┼ú─â. La scurt timp dup─â, a mai transmis compania, vor veni ┼či informa┼úiile privind grupa de v├órst─â 2 - 5 ani, iar cele privind copiii cu v├órste cuprinse ├«ntre 6 luni ┼či 2 ani ar putea fi anun┼úate dup─â luna octombrie.

Dr. Buddy Creech, unul dintre principalii cercetători pentru studiile clinice Moderna KidCOVE, care includ copiii cu vârste de peste 6 luni, a preconizat un calendar similar Pfizer.

4 milioane de copii din SUA, diagnosticaţi cu Covid

P├ón─â pe 8 iunie, mai mult de 4 milioane de copii au fost diagnostica┼úi cu Covid-19, reprezent├ónd 14,2% din totalul cazurilor, potrivit American Academy of Pediatrics. Cel pu┼úin 335 de copii cu v├órste sub 17 ani au murit din cauza acestei boli, conform celor mai recente date emise de CDC (Centrul pentru Controlul ┼či Preven┼úia Bolilor).

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg