Țara în care nu mai există COVID de 200 de zile. Cum a ajuns la acest record

Ultima actualizare:

    Taiwan are o populație de 23 milioane de oamenifoto: Getty
Taiwan are o populație de 23 milioane de oamenifoto: Getty

Bilanțul mondial se apropie de 45 de milioane de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar Europa înregistrează cea mai accelerată evoluție a pandemiei în această perioadă. În acest scenariu negru există însă o țară care a învins în lupta cu virusul ucigaș și care de 200 de zile "respiră" ușurată.

Este vorba despre Taiwan, care încă din luna martie a fost un model de luptă cu epidemia COVID-19. Potrivit alephnews.ro, care citează Bloomberg, Taiwan a atins joi cel mai bun record din lume: 200 zile fără cazuri locale. Ultimul caz local a avut loc pe 12 aprilie, fără a cunoaște un al doilea val.

Cum a reușit Taiwan acest record

Cu o populație de 23 de milioane de locuitori, 550 de cazuri confirmate de COVID-19 și 7 decese, Taiwan a învățat din experienţa epidemiei de SARS din 2003, care a făcut peste 180 de victime. În momentul apariţiei COVID-19, autorităţile taiwaneze aveau deja un plan de acţiune în cazul unei epidemii. Taiwan a închis graniţa cu China, a organizat exemplar transporturile şi a asigurat aprovizionarea suficientă a farmaciilor cu măşti de protecţie. Taiwanezii au respectat cu stricteţe programul impus de autorităţi, inclusiv intrarea în carantină a suspecţilor de coronavirus.

"Taiwanul este singura țară majoră care a reușit până acum să elimine transmisia comunitară a Covid”, a spus Peter Collignon, medic în boli infecțioase și profesor la Școala de Medicină a Universității Naționale Australiene. Taiwanul „probabil a avut cel mai bun rezultat din întreaga lume”, a spus el, și este „și mai impresionant” pentru că este o țară cu o populație de aproximativ aceeași dimensiune ca Australia, cu mulți oameni care trăiesc aproape unul de altul în apartamente.

Citește și:

Istoric! Prima țară asiatică ce interzice consumul de carne de câine și de pisică

Franța intră în carantină totală. Oamenii vor ieși din case cu declarație, dar școlile rămân deschise

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Lisabona apus vedere panoramica portugalia shutterstock 255728725 jpg
image
image
image
image
image
image
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică  foto   Shutterstock jpg
555 (22) jpg
cetatea enisala 2 0 jpg jpeg
Pâine cu avocadă, spanac și ou FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net