Țara superbă unde s-a mutat un pensionar pentru a face economii. Cheltuiește doar jumătate din banii de pensie și călătorește în toată lumea

Un bătrân în vârstă de 73 de ani din Chiang Mai, Thailanda plătește mai puțin de 200 de dolari chirie și beneficiază de toate utilitățile, la fel ca la hotel. Pensionarul a ales să plece din Australia pentru a trăi într-un loc care să îi permită să călătorească și să aibă mai puține cheltuieli. 

Un pensionar s-a mutat în Thailanda pentru un trai mai ieftin / Foto: Pixabay
Un pensionar s-a mutat în Thailanda pentru un trai mai ieftin / Foto: Pixabay

„Costul vieții este ieftin”

John Walker a decis să părăsească Australia pentru a se muta în Thailanda, în anul 2019. A fost mereu pasionat de călătorii, așa că a decis să se retragă într-un loc care să îl supună la cheltuieli mai mici, pentru a putea merge oriunde își dorește. Pensia sa anuală este de aproape 18.000 de dolari, potrivit Business Insider, iar cheltuielile sale din Chiang Mai sunt foarte mici. Bătrânul a mărturisit că economisește 40% din venituri pentru a putea merge în vacanțe.

„Costul vieții este ieftin. Este un stimulant major”, a spus el, potrivit sursei citate.

John Walker spune că a întâlnit oameni din toată lumea, în Thailanda, acolo unde trăiesc o mulțime de pensionari.

„Vin oameni din toate țările aici. Are o comunitate uriașă de pensionari”, a spus John Walker.

Și-a petrecut viața lucrând în finanțe, capital de risc și startup-uri, dar a condus și ferma familiei sale. La 60 de ani s-a pensionat, iar apoi a studiat sănătatea și medicina naturistă, înainte să plece din Australia. Când s-a mutat în Chiang Mai a observat cât de ieftin poate fi traiul, de la mâncare, până la transport și locuință. Astfel că, bătrânul John Walker a fost convins că îi va ajunge pensia pentru a trăi în Thailanda.

John Walker, sfaturi pentru cei care vor să se pensioneze în străinătate

De asemenea, acesta susține că economisește aproape jumătate din venitul din pensie, în fiecare lună și își poate permite să plătească costurile și taxele de asistență medicală. În curând, bătrânul Walker va trebui să suporte cheltuielile unei intervenții chirurgicale de înlocuire a genunchiului.

În ciuda faptului că trăiește în singurătate, acesta spune că nu se dă în lături să cunoască oameni noi. A devenit participantul organizațiilor sociale locale și uneori, participă la retrageri de wellness de grup, motiv pentru care nu se simte niciodată singur.

John Walker are și un sfat pentru cei care se gândesc să se pensioneze în străinătate. Acesta spune că este important să cerceteze cultura unei țării și costul vieții, înainte de a lua această decizie. Mai mult, el le recomandă celorlalți să viziteze destinația aleasă cel puțin o dată, înainte de a face orice mișcare de acest fel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Michele  Köbke avion profimedia jpg
rain 316579 1280 jpg
Lidia Fecioru de la Adevăruri ascunse jpg
banner Târg
dogs 7993595 1280 jpg
l intro 1657232626 jpg
sacalul criminal constanta jpg
cruce  Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net