Taxiul viitorului te duce în zbor la serviciu

Ultima actualizare:

  Adio blocaje în trafic! O companie chineză a lansat prima dronă care poate transporta oameni
Adio blocaje în trafic! O companie chineză a lansat prima dronă care poate transporta oameni

Genială idee! George Yan, bossul de la compania producătoare de drone EHang, a avut ideea de a lansa primul taxi-dronă din lume. Se numeşte 184, este alimentat electric şi are opt elice.

„Toată lumea se înghesuie să îşi cumpere maşini puternice, de lux, de milioane de dolari. Însă cu toţii uită de eterna problemă a tuturor oraşelor: blocajele în trafic”, a declarat Yan, pentru Daily Mail. Prototipul a fost dezvăluit joi (7 ianuarie), în premieră, publicului la salonul invenţiilor din Las Vegas. Primul „Vehicul Aerian Autonom” poate transporta cu uşurinţă o persoană care nu are nevoie să ia cursuri de pilotaj. Şi asta pentru că drona zboară după ce i-ai comandat de pe telefonul mobil destinaţia. Constructorul chinez nu a instalat pe computerul de bord opţiunea de a o comanda de la distanţă prin telecomandă.

simeon stalpnicul png

„184 este o bijuterie tehnică. A fost concepută pentru taximetrie şi circulă fără probleme pe distanţe medii şi scurte. Nu există riscul ciocnirii cu alte drone sau să se rătăcească. În plus, îi poate oferi utilizatorului şansa unică de a sta suspendat în aer minute în şir să admire de sus priveliştea, fără a fi împinsă de vânt”, a mai declarat constructorul. Drona poate atinge viteze de 100 km/h şi se deplasează pe distanţe de până la 20 de km. Huazhi Hu, principalul investitor de la Ehang, a anunţat că la finele anului vor fi lansate pe piaţă primele drone gata să facă taximetrie. Acestea vor fi echipate cu un set complet de peste 120 de senzori care vor transforma orice cursă într-o veritabilă plăcere.

Fişă tehnică:

 • Companie producătoare: Ehang China;
 • Distanţă maximă: 20 km;
 • Viteză: 100 km/h;
 • Control: prin GPS/smartphone 
 • Braţe: 4; Elice: 8;
 • Motor: electric;
 • Autonomie: 30 minute de zbor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
stanca costesti
image
image
image
image
image
image
sanziene unsplash jpeg
bulgaria 2098838 1280 jpg
bloc China jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
castraveti png
pisică foto  Shutterstock jpg
555 (22) jpg
cetatea enisala 2 0 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net