Țestoasa i-a salvat viața în pandemie! De 25 de ani plimbă reptila prin Tokio

Ultima actualizare:

Prietenie de peste 25 de ani! Viețile a peste 7 miliarde de pământeni s-au schimbat radical în ultimii doi ani, după izbucnirea pandemiei care a răpus 5,63 milioane de oameni. Mitani Hisao, din Tokio, recunoaște că ”dacă nu era țestoasa lui, probabil că se număra printre victime”.

Bătrânul se plimbă cu țestoasa de la 15.00 până la 17.30 - foto Gettyimages
Bătrânul se plimbă cu țestoasa de la 15.00 până la 17.30 - foto Gettyimages

Încă de la finele anului 2021, OMS avertiza că numărul sinuciderilor cauzate de depresie a crescut alarmant în ultimul an și a atras atenție cu privire la stresul și anxietatea produse de pandemie în rândul populației. În Japonia, în rândul persoanelor singure rata de sinucideri cauzată de depresia cronică a crescut alarmant.

Vedetă internațională datorită țestoasei

Directorul unei companii de pompe funebre din Japonia, Mitani Hisao, 70 de ani, a devenit vedetă internațională încă din 2015 după ce a fost filmat de trecători în timp ce își plimba țestoasa gigantică africană pe străzile din Tokio. Într-un interviu acordat recent, bătrânul a povestit că Bon-chan, de 26 de ani, l-a salvat de depresie în timpul izolării la domiciliu impuse de autorități pentru persoanele din grupa vulnerabilă de vârstă. Cei doi ieșea la plimbare la ora 15.00 și ajungeau acasă la 17.30 după ce dădeau o tură prin cartierul Tsukishima.

Prietenie de 25 de ani

”Suntem prieteni de 25 de ani. Bon-chan a crescut practic la mine în casă”, a povestit bătrânul care deține o companie de pompe funebre și a făcut tot posibilul să se ferească de infectarea cu noul coronavirus, în ciuda faptului că trebuia să meargă la muncă din cauza numărului crescut de decese. ”În cazul meu a fost o contradicție. Vârsta mă obliga să respect legea privind persoanele vulnerabile, iar meseria mă obliga să merg la serviciu pentru că trebuia să îmi fac datoria față de cei duși”,a  povestit Hisao. Plimbările lungi și grija pe care i-o poartă lui Bon-chan l-au scăpat de depresia neagră în care căzuse încă din vara anului 2020. ”Este ca un om. Vorbesc cu el și înțelege ce îi spun. Legătura dintre noi depășește orice imaginație”, a declarat bătrânul pentru un post de televiziune local.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net