"Trăiască Regina"! Elisabeta a II-a a împlinit 91 de ani

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a împlinit 91 de aniFoto: Getty
Regina Elisabeta a împlinit 91 de aniFoto: Getty

Regina Elisabeta a II-a este cel mai vârstnic monarh din lume și regina cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit. Vineri, 21 aprilie, Elisabeta a împlinit 91 de ani.

Ca în fiecare an, aniversarea zilei de naștere a Reginei Marii Britanii este celebrată prin 41 de salve de tun în Hyde Park și alte 62 în Turnul Londrei, dar suverana obișnuiește să sărbătorească această zi în familie, departe de ochii publicului, precizează Reuters.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926, pe Strada Bruton, în centrul Londrei, pe vremea când Calvin Coolidge era președintele Statelor Unite ale Americii, iar Iosif Stalin tocmai preluase puterea în Uniunea Sovietică. Elisabeta urma să devină regină în 1952, când a împlinit 25 de ani. De atunci, o mulțime de lucruri s-au schimbat în întreaga lume, pe toate planurile existenței, politic, social, economic, științific, dar timpul nu a schimbat și felul plăcut de a fi al Reginei.

simeon stalpnicul png

În ciuda vârstei sale impresionante, participă în continuare la multe evenimente care fac partea din îndatoririle sale regale și chiar a fost apreciată pentru responsabilitatea de care dă dovadă. Sunt membri mai tineri în Familia Regală care nu sunt atât de „harnici” ca Elisabeta.

Ziua de 21 aprilie este așadar sărbătorită de suverană în privat, urmând ca o festivitate grandioasă organizată în cinstea sa să aibă loc în una iunie, unde va putea participa desigur și publicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net