Trump s-a înfuriat pe un jurnalist și l-a dat afară, în timpul conferinței de presă

Ultima actualizare:

    Trump s-a înfuriat pe un jurnalist CNN și l-a dat afară din Biroul OvalFoto: Getty
Trump s-a înfuriat pe un jurnalist CNN și l-a dat afară din Biroul OvalFoto: Getty

Donald Trump se află în continuare în război cu presa maericană, în special cu acei jurnaliști care îi pun întrebări incomode. Președintele american a făcut din nou un gest surprinzător față de un reporter, când l-a dat afară din Biroul Oval chiar în timpul conferinței de presă.

A fost vorba, bineînțeles, de un reporter CNN, care, atunci când i-a venit rândul, i-a adresat președintelui o întrebare aparent banală, dar care avea legătură cu imigranții, subiectul foarte sensibil despre care Trump cam evită să discute public.

Atunci când jurnalistul a făcut aluzie la recenta afirmație jignitoare a lui Trump, în care numea „cocini” unele state din Lumea A Treia, președintele l-a privit preț de câteva secunde pe reporter, apoi a cerut să-i fie pusă altă întrebare, fără să-l bage în seamă. Jurnalistul nu s-a lăsat și a continuat să-l întrebe: „Domnule președinte, spuneți că vreți să vină mai mulți imigranți din Norvegia? Ați spus că vreți să vină mai mulți oameni din Norvegia?”, l-a chestionat Jim Acorsta, reporter CNN, conform Daily Mail.

„Vreau să vină de peste tot”, i-a răspuns scurt și evaziv Trump.  „Mulțumesc Jim, acum e timpul să ieși”, îi spune o femeie reporterului. Jim Acosta tot nu a cedat și a continuat să întrebe: „Doar caucazieni sau din țările albilor, domnule? Sau vreți să vină și din alte părți ale lumii, oameni de culoare?” Trump s-a uitat atunci lung la Acosta și a arătat cu degetul spre el, spunându-i poruncitor să iasă din sală: „Afară!”.


    Donald Trump a susținut o conferință de presă comună cu omologul său kazahFoto: AFP
Donald Trump a susținut o conferință de presă comună cu omologul său kazahFoto: AFP

Imaediat după incident, Jim Acosta a scris o serie de comentarii explozive la adresa președintelui, profund indignat de felul în care a fost tratat: „Când am încercat să-i pun întrebări lui Trump, în Camera Roosevelt, consilierii de presă ai Casei Albe au început să urle la mine. Nu am mai întâlnit niciodată așa ceva. Ceea s-a întâmplat îmi amintește de ce am văzut într-o altă țară, dar cu siguranță nu la Casa Albă și nu în Statele Unite.”

Trump nu susținea singur conferința de presă, ci alături de omologul său kazah, Nurusultan Nazarbayev. Întrebarea lui Jim Acosta care a amintit afirmația jignitoare despre „statele concină”, i-a cam șifonat imaginea președintelui american, iar prezența președintelui Kazahstanului, care stătea și privea circul, l-a stânjenit și mai mult.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net