Trupurile unor români morți, descoperite la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii

Opt persoane s-au înecat încercând să pătrundă ilegal în Statele Unite din Canada la bordul unei ambarcațiuni. Trupurile acestora au fost descoperite joi, 30 martie, într-o zonă mlăștinoasă a râului Sf. Laurențiu din provincia Quebec. Poliția din Akwesasne a raportat că victimele sunt membrii a două familii, o familie de români și una din India. Printre victime se află și doi copii de origine română, cu naționalitate canadiană.

Vas de agrement în apele Turciei
Ambarcațiunea ar fi fost răsturnată de vântul puternic. Foto: Pixabay

Cadavrele au fost descoperite din întâmplare de Garda de Coastă alertată de dispariția unui cetățean canadian, Casey Oakes, în vârstă de 30 de ani. Acesta fusese văzut ultima dată miercuri, 29 martie, la cârma ambarcațiunii găsite lângă victime, relatează The Guardian. Autoritățile încă nu au stabilit dacă Oakes avea vreo legătură cu persoanele decedate.

Ambarcațiunea s-a răsturnat din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Lee-Ann O’Brien, comandant adjunct al Serviciului de Poliție din Akwesasne afirma că miercuri seara condițiile meteorologice au fost nefavorabile. Astfel, se crede că vântul puternic ar fi cauzat pierderea controlului micii ambarcațiuni și răsturnarea acesteia.

Abraham Benedict, Membru al Consiliului din Akwesasne, mărturisea că ,,Nu este prima dată când în comunitatea noastră se întâmplă o astfel de tragedie. Am mai suferit și alte pierderi” (de vieți omenești, n.r.).

Zona este faimoasă pentru traficul de persoane și pentru contrabandă, în luna februarie poliția din Akwesasne raportând o creștere semnificativă a persoanelor traficate în teritoriul Mohawk.

Autoritățile canadiene au raportat că, de la începutul lunii ianuarie, aproximativ optzeci de persoane au încercat să treacă ilegal granițele celor două țări, majoritatea dintre acestea fiind cetățeni români sau provenind din India.

Identitatea românilor înecați nu a fost stabilită

Românii care și-au pierdut viața încercând să intre ilegal în Statele Unite nu au fost identificați, relatează cotidianul Adevărul. Polițiștii locali au început o anchetă în acest sens în colaborare cu Departamentul pentru Imigrări, Refugiați și Cetățenie din Canada.

De asemenea, încă nu s-a stabilit care a fost cauza deceselor, autopsiile şi testele toxicologice nefiind finalizate.

Citește și ,,Români morți când încercau să intre ilegal în SUA. Un copil este dispărut” din cotidianul Adevărul.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net