Turcii, doborâţi de arşiţa apocaliptică. Vremea a luat-o razna în toată lumea


    Copiii petrec întreaga  zi în apă pentru  a scăpa de arşiţăFotografii: EPA-EFE
Copiii petrec întreaga zi în apă pentru a scăpa de arşiţăFotografii: EPA-EFE

Întreaga ţară e afectată de un val de căldură insuportabilă de aproape cinci zile! Populaţia Turciei întâmpină cu greu temperaturile extreme. Marţi au fost înregistrate 49,1 grade Celsius în localitatea Cizre.

Temperaturi record înregistrate în Turcia! Marţi, 20 iulie, în Cizre termometrele au indicat o temperatură de 49,1 grade Celsius, cea mai mare înregistrată vreodată pe teritoriul ţării vecine. Precedentul record, tot din oraşul Cizre, data din 1961 şi a fost de 49 de grade. Valul de căldură a cuprins întreaga emisferă nordică, fiind înregistrate temperaturi incredibile atât pe continentul nord-american, cât şi în Italia, Grecia, Marea Britanie şi Spania.


    Tinerii au luat cu asalt  plajele din cauza  temperaturilor insuportabile
Tinerii au luat cu asalt plajele din cauza temperaturilor insuportabile

Autorităţile au emis nenumărate avertismente cerând populaţiei să evite să iasă din casă la orele prânzului, să se hidrateze şi să respecte normele de siguranţă pe timp de caniculă. Însă nu doar emisfera nordică suferă din cauza schimbărilor climatice: în Japonia au fost înregistrate de asemenea temperaturi record. Pe teritoriul Siberiei şi în vestul Americii de Nord au fost înregistrate ample incendii de vegetaţie cauzate de temperaturile ridicate.

  Vremea a luat-o complet razna în luna iulie, ținând cont că săptămâna trecută în Belgia și Germania nu mai puțin de 160 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor apocaliptice. Furtunile care s-au abătut asupra vestului Europei au venit la scurt timp după ce atât în Germania, cât și în Belgia și Regatul Unit au fost înregistrate temperaturi extrem de ridicate.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
tanara dezbracata in pat jpg
Brad Pitt (5) jpg
fiii lui adrian nastase jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
andreea esca 6 png
Screenshot 2022 12 01 at 17 09 48 png
Cuptor microunde Foto shutterstock 2095495495 jpg
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg