Uite unde este cel mai curat aer de pe Pământ

Ultima actualizare:

    Aerul curat este cel nepoluat de oameniFoto: Shutterstock
Aerul curat este cel nepoluat de oameniFoto: Shutterstock

Oamenii de știință cred că au identificat aerul cel mai curat din lume. Este vorba despre regiunea atmosferică de deasupra Oceanului Antactic. Cercetătorii spun că acest aer nu este poluat de praf sau de aerosolii contaminați cu particule provenite de la activitatea umană de pe continente.

Un studiul al cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Colorado a arătat că regiunea atmosferică de deasupra Oceanului Antarctic este neschimbată de activitatea umană, conform CNN.

Pe măsură ce clima se schimbă rapid din cauza activității umane, cercetătorii se luptă să găsească un colț al Pământului neafectat de oameni.

Profesoara Sonia Kreidenweis și echipa sa bănuiau că aerul de peste Oceanul de Sud (Antarctic) ar fi cel mai puțin afectat de oameni și praf de pe continentele lumii.

Poluarea aerului este cauzată de aerosoli, adică particule solide şi lichide şi gaze care rămân suspendate în aer.

Cercetătorii au descoperit că aerul „stratului de frontieră”, care formează norii joşi de peste Oceanul Antarctic, este lipsit de particule de aerosoli rezultate în urma activităţii umane, categorie ce include arderea combustibililor fosili, plantarea anumitor culturi, producţia de îngrăşăminte sau chiar eliminarea reziduurilor acvifere.

Studiul care prezintă rezultatele cercetării obţinute până la acest moment a fost publicat în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Poluarea aerului reprezintă deja o criză globală de sănătate publică şi ucide şapte milioane de oameni în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citește și: 

Ingredientele secrete ale tinereții fără bătrânețe. Cum trăiesc oamenii din Zonele Albastre de ajung la vârste incredibile

Fără poluare acasă. Cum poți menține aerul curat în locuință

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net