Un american transformă avioanele în case de locuit! „Este distractiv, fie că este vorba de adulţi sau copii, toţi sunt uimiţi”

Jon Kotwicki, un fost pilot comercial din Alaska, şi-a construit propriul aeroport. El a transformat mai multe avioane ieşite din uz în case de locuit. El a cumpărat un teren de 100 de acri, unde a pus mai multe cabane de închiriat. Totul a început cu un avion american DC-6, din anii 1950, care în viaţa sa anterioară zbura deasupra satelor din Alaska.

Jon Kotwicki şi  câinele lui Foxtrot,  lângă avionul DC-6,  primul pe care l-a  transformat în casă
Jon Kotwicki şi câinele lui Foxtrot, lângă avionul DC-6, primul pe care l-a transformat în casă

Dar Jon Kotwicki l-a transformat într-o vilă interesantă, care poate fi închiriată cu 450 de dolari pe noapte. Casa-aeronavă are două dormitoare şi o baie. 

Dormitorul. SURSĂ FOTO: INSTAGRAM
Dormitorul. SURSĂ FOTO: INSTAGRAM

 „Este distractiv, fie că este vorba de adulţi sau copii, toţi sunt uimiţi pe loc atunci când văd avioanele transformate în case. Este o muncă frustrantă, stresantă, copleşitoare şi costisitoare – dar este plină de satisfacţii.”, a declarat Jon pentru CNN Travel. Un alt avion, DC-9, care are trei dormitoare, două băi, o saună, jacuzzi şi încălzire prin podea se poate închiria cu 850 de dolari pe noapte. 

Aşa arată  în interior. SURSĂ FOTO: INSTAGRAM
Aşa arată în interior. SURSĂ FOTO: INSTAGRAM

Jon Kotwicki  lucrează în prezent la o casă nouă, un Boeing 727: „Va avea o bucătărie mare, o masă uriaşă pentru sufragerie. Oamenii vor putea lua masa împreună. Vom pune o cadă cu hidromasaj pe aripi şi canapele.”

Kotwicki a cumpărat recent un al patrulea avion. Este vorba despre un Fairchild C-119 Flying Boxcar, o aeronavă de transport militar produsă între 1949 şi 1955, despre care el spune că este „atât de urâtă, încât este cool”.

Bucătăria. SURSĂ FOTO: INSTAGRAM
Bucătăria. SURSĂ FOTO: INSTAGRAM

De asemenea, Jon vrea să construiască şi un turn de control, care să aibă o înălţime de 18,3 m. Şi acesta va fi de închiriat, desigur! Aprovizionarea cu un nou avion a fost, de obicei, un proces de opt-nouă luni, spune Kotwicki. A trebuit să sune diverse cunoştinţe, foşti colegi şi să bată la uşi până când în sfârşit a găsit un avion care nu a fost doar disponibil pentru cumpărare, ci şi pentru a fi transportat la Wasilla. Dar, deşi Alaska pare un loc perfect pentru o astfel de afacere, în sezonul de iarnă facturile de încălzire ale avioanelor transformate în casă ajung la 2.000 $ pe lună: „Aluminiul disipează foarte bine căldura şi, prin urmare, încercarea de a încălzi aeronavele este foarte dificilă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net