Un bogătaș a creat o copie a Titanicului. Imagini inedite cu vaporul

Ultima actualizare:

    Noua navă este o copie fidelă a celebrului Titanic.Foto Wikipedia
Noua navă este o copie fidelă a celebrului Titanic.Foto Wikipedia

Compania Blue Star Line a anunțat, în 2012, începerea unui proiect îndrăzneț. Este vorba despre crearea unei copii fidele a celebrului Titanic. Acum, lucrările sunt aproape de final și se anunță lansarea la apă a navei Titanic II în 2018.

Daily Mail pune la dispoziție câteva imagini fenomenale din interiorul noului Titanic care arată similar cu „strămoșul” său ce se află în adâncurile Oceanului Atlantic de mai bine de o sută de ani.

Compania care asigură costurile construcției navei aparține unui bogat om de afaceri și politician australian, pe nume Clive Palmer. Titanic II prezintă la fel ca predecesorul său, cabine pentru clasele I, a II-a și a III-a și respectă întocmai designul original al celebrei scări principale, fumoarul sau Cafeneaua Pariziană.

Titanic                                                                   Titanic II

Pasageri: 2.223                                                  Pasageri: 2.435

Echipaj: 885                                                      Echipaj: 900

Lungime: 268 m                                                 Lungime: 269 m

Înălțime: 53 m                                                   Înălțime: 50 m

Punți:9                                                               Punți: 9

Viteză maximă: 24 de noduri                              Viteză maximă: 24 de noduri

Iată cum arată Titanic II în interior:

În ceea ce privește tehnologia modernă, este important de menționat că Titanic II nu va avea în camere sau în spațiile publice  televizoare sau calculatoare, tocmai pentru a reaminti de epoca de la începutul secolului al XX-lea. Totuși, spre deosebire de Titanicul original, Titanic II va avea o bază de aterizare pentru elicoptere pe punte (un aspect care mărește siguranța pasagerilor). În general, Titanic II se deosebește prin măsurile de siguranță moderne cu care este dotat. Carena, partea de jos care asigură flotabilitatea navei, va fi sudată și nu nituită, ca la cel vechi. Motorul este unul diesel, nu un sistem de motoare cu abur. Va avea suficiente bărci de salvare pentru toți pasagerii și un sistem de evacuare modern.

Titanic, înainte de a naviga de la Belfast la Southampton

Costurile exacte ale reconstrucției navei nu au fost încă relatate, dar se estimează că ar fi undeva între 427 și 566 de milioane de euro. Inițial, lansarea la apă a vasului era planificată pentru anul 2016, dar au existat speculații potrivit cărora proiectul ar fi fost anulat. În septembrie anul trecut însă, un reprezentant al companiei lui Palmer a anunțat că proiectul este în derulare, iar lansarea la apă este programată pentru 2018.

Iată cum a decurs construcția navei:

image
image
image
image
image
image
insula grecia jpg
FotoJet (14) jpg
curent electric jpg
europe 3483539 1280 jpg
bread 2178874 1280 jpg
autumn 1758194 1280 jpg
tuica jpg
Geamuri jpg