Un copil de 6 ani a sunat la 911. Poliția canadiană a venit în 5 minute

Ultima actualizare:

    Poliția canadiană a venit în 5 minute de la apelul unui copil român care trăiește în CanadaFOTO: adevarul.ro
Poliția canadiană a venit în 5 minute de la apelul unui copil român care trăiește în CanadaFOTO: adevarul.ro

Nici nu se poate face comparație cu ce s-a întâmplat în Caracal! Poliția canadiană a venit în 5 minute de la apelul unui copil român care trăiește în Canada. Băiatul de 6 ani se certa cu o prietenă și a pus mâna pe telefon să ceară ajutor. Altul a chemat poliția pentru că nu știa să își facă temele la Matematică.

Tragedia din Caracal a scos la lumină probleme grave ale serviciului 112, în special lipsa unei reacţii rapide la un apel de urgenţă şi întârzierea foarte mare a localizării apelantului. Cu totul altfel stau lucrurile în Canada, potrivit unei românce stabilite acolo de 12 ani, scrie adevarul.ro.

Consultant canadian de emigrare, stabilită în Canada din 2007, acreditată de guvernul canadian, Iuliana Dună (40 de ani) locuieşte în oraşul Calgary. Femeia a povestit pentru ”Adevărul” cât de repede au venit poliţiştii la uşă după ce băiatul său a sunat la 911, numărul unic pentru urgenţe în Canada.

„Acum trei ani, în 2016, am lăsat copiii o oră în grija unei prietene. Cei mici au început să se certe. Se certau pe telecomandă şi băiatul cel mare a zis că dacă sună la 911 o arestează pe cea mică şi el poate avea telecomanda. Băiatul a ridicat receptorul şi a sunat la 911. Copilul avea 6 ani atunci. Nici nu ştiu dacă a apucat să zică ceva, căci prietena i-a spus să închidă telefonul. În mai puţin de cinci minute, poliţia a venit la uşă. Prietena s-a scuzat şi le-a explicat situaţia“, explică Iuliana Dună, citată de adevarul.ro.

Copiii, învăţaţi la grădiniţă să sune la 911

Cu toate acestea, poliţiştii canadieni care au venit la locuinţa prietenei Iulianei Dună nu s-au mulţumit doar cu confirmarea verbală a faptului că apelul la 911 fusese făcut din greşeală.

”Poliţiştii au întrebat-o dacă le permite să intre în casă şi să verifice că totul este un regulă. Au vorbit cu copiii. Probabil că, dacă prietena mea se opunea, poliţistul n-ar mai fi aşteptat să dea procurorul mandat. Copilul nici măcar nu a apucat să zică «Alo!». De adresă - nici vorba - şi poliţiştii au avut o reacţie extrem de rapidă, aşa este mereu. Şi încă ceva: copiii sunt învăţaţi de la grădiniţă să sune la 911 dacă nu sunt în siguranţă. Cam asta e Canada, cu bune şi rele“, istoriseşte românca.

Tot Iuliana Dună a povestit şi altă întâmplare asemănătoare. ”La un moment dat, un coleg al băiatului meu a sunat la 911 ca să ceară ajutor la matematică. Şi în acel caz, poliţiştii au venit la uşă ca să se convingă de faptul că totul este în regulă. Au fost copii de-ai colegilor care au sunat la 911 - exact ca şi ai mei - de pildă că fratele sau sora nu-i dă o jucărie sau că vor să fie ajutaţi la teme etc. Poliţia s-a deplasat imediat şi nu le-a dat amendă. Dacă suni de câteva ori la mişto, atunci reacţionează autorităţile şi se poate lăsa cu sancţiuni“.

Citește și

Familia Alexandrei a cerut o expertiză internațională cu privire la ADN-ul fetei. Există în continuare dubii!

Alte două fete căzute în ghearele criminalului din Caracal?

image
image
image
image
image
image
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock