Un dinozaur gigantic a fost descoperit în Anglia: „Este cel mai mare”

Ultima actualizare:

Oamenii de știință au descoperit mai multe rămășițe ale unui dinozaur gigantic, aparținând uneia dintre cele mai specii de prădători de uscat, din Europa. Descoperirea neașteptată a fost făcută pe Insula Wight, de pe coasta de sud a Angliei.

dinozaur isle of wight jpg

Fragmente din oasele unui spinozaurid, un dinozaur prădător cu două picioare și o față asemănătoare unui crocodil, au fost descoperite recent. Dinozaurul, care a trăit în urmă cu aproximativ 125 de milioane de ani, ar fi măsurat mai mult de 10 metri lungime și ar fi cântărit câteva tone, potrivit unui comunicat care anunță descoperirile.

Nu rataEmbrion de dinozaur, descoperit în China. Ce specie e și câți ani are „puiul”

Rămășițele spinozauridului aparțin unei specii care, cel mai probabil este nouă, a declarat joi Christopher Barker, student la doctorat în paleontologie a vertebratelor la Universitatea din Southampton, care a și condus studiul, pentru CNN.

„Este probabil o specie nouă, dar nu o putem denumi pe baza materialelor pe care le avem la îndemână”, a spus Barker.

Unde au fost găsite oasele dinozaurului gigantic

Oasele preistorice ale spinozauridului au fost găsite într-un strat geologic de rocă pe care specialiștii îl cunosc sub numele de „Formațiunea Vectis” din Compton Chine, pe coasta de sud-vest a Insulei Wight, a adăugat Barker.

Vezi și: Un schelet de dinozaur a fost vândut cu 2,3 milioane de dolari

"Golful Compton este un sit faimos pentru fosile de dinozauri de pe Insula Wight. Cele mai multe dintre acestea provin din formația mai veche Wessex, care se asocia cu dinozaurii", a continuat Barker.

 „Spinozaurii noștri sunt într-adevăr din formațiunea Vectis, iar oasele (fie ele de dinozauri sau de altă natură) sunt rare în acea formațiune (care este formată din mai multe straturi de rocă)”, se mai arată în comunicat.

Cercetătorul a adăugat că „este o descoperire semnificativă prin faptul că (este) primul teropod identificabil din Formațiunea Vectis”.

Teropodele sunt o specie de dinozauri care includ Tyrannosaurus rex și velociraptorii, deveniți cunoscuți în urma peliculelor Jurassic Park. Dinozaurul descoperit ar fi fost mai mare decât un autobuz dublu, a mai precizat Barker.

Este cea mai mare specie descoperită până acum

Semnele de pe oasele fosilizate dezvăluie modul în care diferite microorganisme care ajută, printre altele, și la descompunere, probabil s-au hrănit din carcasă. Cercetătorii vor încerca să studieze secțiuni mai mici ale aceluiași specimen, astfel încât să examineze oasele la microscop, în speranța că vor afla dimensiunile exacte, rata de creștere și vârsta.

Întrebat dacă spinozauridul este cel mai mare prădător din Europa, Barker a declarat: „Unele dintre oase le depășesc pe cele ale celor mai mari predatori descoperiți până acum, așa că, în acest sens, este. Cu toate acestea, în mod ideal ne-am dori schelete complete ale tuturor marilor dinozauri prădători din Europa, pentru a avea date exacte”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net