Un fake news a creat panică în lume. Un videoclip cu Turnul Eiffel în flăcări, distribuit masiv pe rețelele sociale

Ultima actualizare:

Imagini distribuite masiv pe rețelele sociale arată Turnul Eiffel cuprins de flăcări violente. Filmulețul a fost distribuit masiv, a fost vizualizat de milioane de ori într-un timp scurt și a primit mii de comentarii și aprecieri. Numai pe X (Twitter) o fotografie în care simbolul Parisului este în flăcări a adunat peste 4,5 milioane de aprecieri și comentarii. Imaginile sunt false, transmite Euronews.

image

Videoclipul a fost distribuit masiv și a ajuns să fie vizualizat peste tot în lume 

Fake news-ul a apărut mai întâi pe TikTok și mai târziu pe X, și arată Turnul Eiffel cuprins de flăcări uriașe, violente, iar pe fundal se aud sirenele serviciilor de urgență. 

Pe lângă faptul că are aproape 7 milioane de vizualizări la momentul acestei verificări a faptelor, există și o mulțime de comentarii care întreabă dacă este adevărat și chiar dacă au existat victime. Ei bine, nu, nu au existat – pentru că imaginile nu sunt reale, precizează Euronews.

image

S-au folosit imagini reale de la incendiul catedralei Notre Dame

Un alt montaj arată imagini reale de la incendiul devastator de la catedrala Notre Dame din 2019, dar etichetate în așa fel încât să se creadă că este vorba de Turnul Eiffel.

În filmare, puteți vedea turla catedralei arzând și prăbușindu-se în incendiul care a continuat să distrugă cea mai mare parte a acoperișului său.

Videoclipul arată apoi alte imagini înșelătoare cu Turnul Eiffel în fum. Unele dintre ele sunt d ela evenimente reale dar modificate digital.

Nu a existat absolut nicio declarație de la vreo autoritate care să anunțe că simbolul Parisului ar fi luat cu adevărat foc.

Președintele francez Emmanuel Macron nu a spus nimic și nu au existat declarații de la serviciile de urgență din Paris.

Nu există nimic nici pe site-ul oficial al Turnului Eiffel: nu s-a făcut niciun anunț, iar tururile sunt încă deschise și funcționează în mod normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net