Doliu în lumea muzicii! Un îndrăgit artist a murit pe scenă în timp ce susținea un concert

Ultima actualizare:

Muzicianul argentinian Alejandro Meerapfel a murit pe scenă, vineri, în timpul unui concert din cadrul festivalului de muzică barocă din Ambronay din Franța.

Alejandro Meerapfel avea doar 54 de ani / foto: arhivă personală
Alejandro Meerapfel avea doar 54 de ani / foto: arhivă personală

Baritonul născut în Argentina a suferit un atac de cord şi nu a mai putut fi salvat. Spectacolul a fost întrerupt şi publicul a fost evacuat, conform news.ro.

„Un bărbat în vârstă de 54 de ani, membru al trupei de pe scenă, a decedat ca urmare a unei stări de rău în timpul spectacolului”, a anunţat, sâmbătă, Serviciul Departamental de Pompieri şi Salvatori din Ain.

Membrii clubului unde Alejandro Meerapfel sunt în stare de șoc

Alejandro Meerapfel a mai avut concerte în Abbatiale din Ambronay și în trecut. „Suntem şocaţi de moartea sa subită.”

Grupul Cappella Mediterranea şi Corul de Cameră din Namur se aflau pe scena abaţiei din Ambronay sub conducerea dirijorului argentinian Leonardo García Alarcón în momentul în care artistul s-a prăbuşit. Spectacolul era difuzat de France Télévisions pe Culturebox.

„Suntem întristați să anunțăm că baritonul a murit în urma unui atac de cord pe scenă ieri (vineri) seara, în timpul unui concert” la cel de-al 44-lea festival de muzică barocă de la Ambronay", se arată într-un comunicat al conducerii centrului cultural din Ambronay, potrivit El Mundo.

În spectacol, Alejandro Meerapfel îl interpreta pe Dumnezeu Tatăl în oratoriul Antonio Draghi Il Dono della Vita eterna

O carieră remarcabilă

Meerapfel a jucat de-a lungul carierei sale în numeroase teatre din Europa și America Latină. Printre interpretările sale ca protagonist se numără "Don Giovanni”, "La Bohème” și "Don Carlo”.

„Alejandro a fost un înger pe pământ. Înaintea concertului, zâmbetul și buna lui dispoziție au umplut sufletele întregii echipe artistice și ale festivalului”, a declarat García Alarcón, potrivit Mediafax.

Născut în Spania în 1969, Meerapfel și-a trăit o mare parte a vieții în Dijon, specializat în muzică baroc ca membru al Cappella Mediterranea. 

Până acum niciun membru al familiei artistului argentinian nu a făcut niciun fel de declarații cu privire la decesul acestuia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net