Un oltean, erou în Italia. Lucrează ca salvamar şi a salvat un copil de la înec

Ultima actualizare:

    Alin Stoian, “salvamarul - erou”, aşa cum l-a numit mama puştiului Foto: Alin Stoian / Facebook
Alin Stoian, “salvamarul - erou”, aşa cum l-a numit mama puştiului Foto: Alin Stoian / Facebook

Merită o reverenţă! Românul Alin Stoian, în vârstă de 38 de ani, este salvamar în Italia, pe o plajă de la Marea Tireniană, în apropierea Romei. El este elogiat în paginile ziarelor din Peninsulă, după ce, zilele trecute, a salvat de la înec un băieţel de 12 ani, pe care l-a rescuscitat până la venirea echipajului medical.

Originar din Craiova, Alin Stoian munceşte ca salvamar în Italia din 2013. În timpul sezonului estival e nelipsit de pe plaja liberă Bahia Beach din Ostia (Roma), iar în timpul iernii lucrează ca instructor de înot la piscină. 

El a ajuns în atenţia publicaţiilor din Peninsulă după ce, sâmbătă, a salvat un copilaş de la înec. Olteanul l-a scos din apă pe puştiul de 12 ani, apoi i-a aplicat, timp de aproape 15 minute, manevre de resuscitare. Păstrându-şi calmul şi aplicând tehnicile deprinse în cei şapte ani de activitate, Alin i-a salvat băieţelului viaţa. “Am făcut ceea ce trebuia să fac. Nu e uşor să stai zece ore pe zi în bătaia soarelui, dar iubesc mult ceea ce fac”, mărturiseşte românul pentru rotalianul.ro. 

„Mulţumesc Alin, eşti un salvamar - erou”, i-a transmis tânărului mama copilului. „Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconştient. Aşa că am iniţiat resuscitarea potrivit protocolului în asemenea situaţii. I-am făcut masaj cardiac şi respiraţie artificială, iar spre final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul a deschis ochii, în vreme ce mama sa, în lacrimi, a început să strige de bucurie. Ulterior, a intervenit un echipaj medical, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma”, povesteşte Alin Stoian pentru prestigiosul cotidian “La Repubblica”. Salvamarul mai spune că a fost contactat de mama băieţelului: „M-a anunţat că puştiul va veni pe plajă, ca să-mi mulţumească personal”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net