Un pont declanșează o operațiune uriașă în cazul Madeleine McCann, cel mai căutat copil din lume

Zeci de polițiști cu câini și scafandri au început căutările în lacul Arade și în împrejurimile acestuia după ce poliția a primit noi informații. Este vorba despre o amplă acțiune de căutare, urmărită de la distanță de zeci de jurnaliști sosiți și în zonă.

image

Barajului Arade se află la 50 de kilometri de locul de unde copilul a dispărut în 2007, când se afla cu familia într-o vacanță în Praia da Luz.

„Micul meu paradis”

Operațiunea a fost declanșată la solicitarea poliției din Germania după ce Christian Brueckner, în vârstă de 45 de ani, declarat în 2022 suspectul principal în cazul dispariției micuței Madeleine ar fi fost în această zonă când micuța Madeleine a dispărut, au stabilit procurorii.

Agenția de presă SIC raportează că principalul suspect german Christian Brueckner a spus adesea că zona este „micul lui paradis”, ceea ce a determinat autoritățile să reia căutările acolo.

„Probele biologice au dispărut probabil din cauza căilor navigabile din zonă, dar anchetatorii ar putea căuta alte elemente, cum ar fi obiecte sau haine care ar putea servi drept dovezi”, spune SIC.

Presa portugheză spune că în operațiunea de căutare va fi folosită „tehnologie avansată” și că zona din apropierea barajului va fi excavată.

În acest moment, poliția cercetează la milimetru întreaga zonă din jurul barajului.

image

Suspectul este închis pentru viol 

Această zonă a fost percheziționată și în 2008, când avocatul portughez Marcos Aragao Correia a plătit scafandrii după ce ar fi primit informații care legau dispariția fetei de barajul Arande.

Operațiunea de căutare la care participă inclusiv ofițeri britanici produce o mare emoție în toată lumea, ultimele căutări oficiale având loc în 2014.

image

Atunci detectivii britanici au folosit radare, drone, câini adulmecători și echipe de criminalistică pentru a examina o zonă de 15 acri de pădure. Căutările au durat zile întregi, dar nu au fost găsite dovezi.

Madeleine Mccann a dispărut pe 3 mai 2007 și a fost una dintre cele mai mediatizate dispariţii din istorie, oameni din întreaga lume implicându-se în căutarea fetiței și în elucidarea cazului.

Christian Brueckner ispășește în prezent o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru un viol comis în Portugalia în 2005. Germanul, principal suspect în cazul Mccann a negat orice implicare în dispriția fetiței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net