Ursula von der Leyen vine joi în România pentru discuții cu Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

Ursula von der Leyen va ajunge în România în data de 3 martie. Președinta Comisiei Europene se va întâlni cu Klaus Iohannis.

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Presedinta Comisiei Europene, la Cotroceni

Adminstrația Prezidențială a anunțat că președinta Comisiei Europene va ajunge, în data de 3 martie, în România. Klaus Iohannis o va întâmpina pe Ursula von der Leyen la Palatul Cotroceni, începând cu ora 10.

Președintele României și Președinta Comisiei Europene au programate discuții oficiale, ulterior, cei doi vor susține conferințe de presă.

ursula von der leyen klaus iohannis florin citu jpeg

Președinta Comisiei Europene, despre războiulul din Ucraina

După solicitările președintelui Ucrainei de a adera, de urgență, la Uniunea Europeană, Ursula von der Leyen a făcut oficial declarații.

Președintele Comisiei Europene a declarat că Uniunea Europeană este pregătită să primească Ucraina ca stat membru, însă oficialul nu a dat și o perspectivă de timp în privința aderării. 

Reacția Comisiei Europene este cu atât mai semnificativă cu cât este precedată de gestul istoric al UE care pentru prima dată a decis să furnizeze armament unei țări aflate în război.

Oficialul a mai declarat că există o cooperare strânsă între UE și Ucraina și a dezvăluit că organizația dorește integrarea țării ca stat membru. 

Ucraina este una dintre noi și o vrem în Uniunea Europeană. Avem un proces în ceea ce privește Ucraina, care constă în integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu. Sunt atât de multe teme în privința cărora colaborăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, în timp, Ucraina este una de-a noastră și dorim să adere.", a declarat Ursula von der Leyen pentru Euronews.com.

Țările sunt alături de Ucraina

Faptul că Rusia, o mare putere nucleară, a atacat și invadat o țară vecină pașnică și democratică, nu a lăsat celelalte țări indiferente și au decis să sancționeze aceste acțiuni. Președintele Putin, ca răspuns la sancțiuni, a amenințat cu represalii asupra oricărui alt stat care ar putea veni în salvarea poporului Ucrainei. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net