Ursuleţul Zoe supravieţuieşte cu iaurt

Ultima actualizare:

    Micuţa Zoe a fost găsită în pădure, speriată şi flămândă
Micuţa Zoe a fost găsită în pădure, speriată şi flămândă

Micuţa Zoe, un pui de urs brun, este celebră, după ce marile publicaţii au spus povestea ei tristă. A fost despărţită de mama ei de nişte câini ciobăneşti, iar când a fost găsită era flămândă, cu puţine şanse de a supravieţui.

Pădurarii din localitatea Kastoria, din nordul Greciei, au găsit-o pe Zoe, pe când avea doar două luni şi jumătate. La această vârstă, hrana ursuleţilor este laptele matern. Când au găsit-o pe Zoe, animăluţul era flamând şi aproape fără şanse să supravieţuiască, scrie dailymail.com.

Salvarea a venit de la membrii asociaţiei de caritate Arcturos care testase cu alţi puiuţi orfani diferite alimente şi au constatat că ursuleţii au acceptat doar iaurt cu cereale.

Singurul aliment acceptat de ursuleţul Zoe este iaurtul cu cereale
Singurul aliment acceptat de ursuleţul Zoe este iaurtul cu cereale

Experţii de la Santuarul pentru Urşi Arcturos au anunţat că Zoe este încântată de iaurtul cu cereale şi se văd deja rezultatele: a luat în greutate şi este vioaie.

În următoarele  luni, Zoe va fi mutată într-o zonă protejată, cu minim de contact cu oamenii, unde ar putea găsi  fructe de pădure, frunze şi rădăcini. La iarnă, va fi lăsată în sălbăticie.

image
image
image
image
image
image
tuica alcool 9876543 40537800 jpeg
10 pagei masca par 19iulie jpeg
Pastile (sursa foto pixabay.com)
Varenna, Italia: vedere asupra Lacul Como FOTO Shutterstock
donald trump Getty Images
Zahăr vs îndulcitori artificiali FOTO Shutterstock