Vaccinul chinezesc Coronavac, eficacitate aproape 0, după prima doză. Ce țări îl folosesc


    Vaccinul chinezesc Coronavac este folosit în proporție de 93% în Chilefoto: AFP
Vaccinul chinezesc Coronavac este folosit în proporție de 93% în Chilefoto: AFP

Un studiu efectuat în Chile a arătat că vaccinul chinezesc Coronavac, ser pe care îl folosește în principal pentru vaccinare, oferă o protecție de doar 3% împotriva Covid-19 după prima doză, un procent aflat în marja de eroare a studiilor. Chile este țara care are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare de pe continentul sud-american

Studiul, realizat de Universitatea din Chile, a arătat că vaccinarea cu serul Coronavac oferă o protecție la îmbolnăvirea cu Covid-19 de 56,5% la doua săptămâni de la a doua doză și de 27,7% în timpul primelor două săptămâni de la efectuarea acesteia. Însă, după prima doză, eficacitatea vaccinului este aproape zero: doar 3% între cele 28 de zile dintre prima doză și rapel.

„Prima doză de vaccin nu are un efect semnificativ după patru săptămâni. La şase săptămâni după administrarea unei doze, ne găsim în aceeaşi situaţie de vulnerabilitate în faţa riscului de infectare ca o persoană care nu a fost vaccinată”, a spus rectorul universității care a efectuat studiul, notează digi24.ro.

Până acum, au fost vaccinați 7,07 milioane de chilieni cu o singură doză, și 4,04 și cu a doua, la o populație de 15,2 milioane de locuitori. 93% dintre ei au fost vaccinați cu serul chinezesc.

Vaccinul Coronavac, folosit în Asia de Sud-Est, America Latină și Europa

În ciuda eficienței reduse, vaccinul Coronavac a ajuns și este utilizat într-un număr mare de țări, mai ales din Asia de Sud-Est și America Latină. Un studiu clinic din Brazilia asupra acestui vaccin a arătat că el are o eficiență de 50,4% după două doze, un rezultat ceva mai slab decât cel al studiului efectuat în Chile. În Europa, Albania a început campania de vaccinare folosind Coronavac, iar Ucraina a aprobat de curând folosirea acestui vaccin. De asemenea, Turcia este una dintre țările care au folosit Coronavac pe scară largă în cadrul campaniei de vaccinare, administrând deja peste 10 milioane de doze. Inclusiv președintele țării, Recep Erdogan, s-a vaccinat cu serul Coronavac

Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
FotoJet (4) jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
cub mama theo rose carmen harra png
ruxi jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
danut panait factura (1) png
Doctori Bogdan si Andreea Prunaru Spital Mioveni foto Denis Grigorescu jpg
image
image
image
image
mesajele vedetelor de 1 Decembrie jpg
Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională a României
cub 1 decembrie png
Cătină cu miere - beneficii pentru sănătate
raed arafat si klaus iohannis jpg
parada militara 1 decembrie jpg