Veste bună! Tot mai multe țări europene relaxează măsurile

Ultima actualizare:

Chiar dacă nu au ieșit complet din valul Omicron, tot mai multe țări încep să-și relaxeze măsurile. Franța renunță la masca în aer liber, Cehia nu va mai cere certificat verde la intrarea în restaurante, la fel procedează și regiunea Catalonia din Spania.

Francezii pot renunța la masca în aer liber (Foto: AFP)
Francezii pot renunța la masca în aer liber (Foto: AFP)

Franța a început de miercuri să relaxeze măsurile sanitare. Se renunță la obligativitatea purtării măștii în aer liber, la limitarea capacității în săli de spectacole, evenimente sportive și culturale, iar telemunca va fi doar „recomandată”. Asta după intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare, care a înlocuit pașaportul sanitar (ce putea fi obținut și cu test COVID negativ). Olanda, care a aplicat printre cele mai stricte măsuri anti-COVID din Europa, se mai relaxează și ea, permițând redeschiderea sălilor de sport, a saloanelor de coafură și a magazinelor neesențiale. Guvernul a luat această decizie ca urmare a scăderii numărului spitalizărilor, în ciuda unul val de infectări cu varianta Omicron.

Din 9 februarie, cehii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de vaccinare la intrarea în restaurante sau pentru a participa la evenimente culturale și sportive. În regiunea Catalonia din Spania, „permisul sanitar” nu mai e cerut de o săptămână la intrarea în baruri, restaurante și săli de sport. Cluburile și barurile au fost redeschise în Islanda, cu toate că rata infectărilor rămâne ridicată. Conform PRO TV, și Finlanda a anunțat că, de la 1 februarie, restricțiile privind evenimentele culturale și sportive vor fi ridicate, iar restaurantele vor putea rămâne deschise până la ora 21.00, în loc de ora 18.00.

Imunitatea de turmă nu mai poate fi împiedicată

Toate aceste relaxări sunt semne că ieșim din pandemie? Da și nu. Dr. Octavian Jurma e de părere că pur și simplu „se aruncă prosopul”, pentru că pandemia a scăpat complet de sub control. „S-a ajuns la concluzia că imunitatea de turmă nu mai poate fi împiedicată și pur și simplu s-a aruncat prosopul, s-a renunțat la atâtea restricții. În țările vestice, cu grad mare de vaccinare, o trecere suplimentară din boală poate da o imunitate hibrid, care e foarte bună. Noi, în România, nu suntem vaccinați, iar trecerea prin boală poate fi extrem de periculoasă. Partea bună e că imunitatea de turmă a Europei ne va proteja și pe noi”

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
1 iunie la MAI jpg 1 jpg
muntele everest gunoaie jpg
sokoke pisica png
bugatti residences0profimedia jpg
3 Wednesday Addams   Official Teaser   Netflix 1 41 screenshotJPG jpg
orez facebook jpg