Veste bună: transplant de penis în România

image
├Än martie 2015, ├«n Africa, s-a realizat cu succes primul transplant de penis din lume. ├Än Rom├ónia, opera╚Ťia poate fi deja efectuat─âcaptur─â: YouTube

Succesul primului transplant de penis din lume ar putea fi ├«n cur├ónd reeditat ├«n Rom├ónia. Drago╚Ö Zamfirescu, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Chirurgilor Plastici din Rom├ónia, a m─ârturisit, pentru Click!, c├ónd va fi disponibil─â ╚Öi la noi ├«n ╚Ťar─â o astfel de interven╚Ťie. B─ârba╚Ťii rom├óni se pot adresa spitalelor ╚Öi clinicilor specializate chiar ╚Öi ├«n acest moment, pentru c─â avem medici foarte buni ╚Öi preg─âti╚Ťi ├«n acest domeniu.

├Än martie 2015 s-a realizat cu succes primul transplant de penis din lume. Cea mai bun─â dovad─â c─â interven╚Ťia, care a avut loc ├«n Africa, a fost un real succes este faptul c─â pacientul ╚Öi-a l─âsat iubita ├«ns─ârcinat─â. Femeia ar trebui s─â nasc─â ├«n noiembrie. Atunci, primul b─ârbat cu penis transplantat va deveni pentru prima dat─â tat─â.

Aceast─â veste a trezit multe speran╚Ťe ├«n r├óndul b─ârba╚Ťilor. Pentru cei care se ├«ntreab─â dac─â aceast─â opera╚Ťie va fi disponibil─â ╚Öi ├«n Rom├ónia, Click! are o veste minunat─â. Deja, acest tip de interven╚Ťie se poate realiza ╚Öi pe plaiuri mioritice.

Dr Drago╚Ö Zamfirescu: ÔÇ×╚śi la noi se poate faceÔÇŁ

image
Drago╚Ö Zamfirescu este pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Chirurgilor Plastici din Rom├ónia

ÔÇ×Tocmai m-am ├«ntors de la Congresul de la Cluj unde s-a planificat prima opera┼úie de transplant de m├ón─â. S-a ajuns la concluzia c─â o astfel de interven┼úie s-ar putea face la noi ├«n mai pu┼úin de un an ┼či a┼č putea spune c─â este mai dificil─â dec├ót transplantul de penisÔÇŁ, a spus, pentru Click!, Drago╚Ö Zamfirescu, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Chirurgilor Plastici din Rom├ónia.

ÔÇ×Reconstruc┼úia de penis este mult mai anevoioas─â, dar se efectueaz─â cu succes de c─âtre medicii no┼čtri de mai mul┼úi ani. Spitalele ┼či clinicile din Rom├ónia nu doar c─â beneficiaz─â de aparatura necesar─â, ci ┼či de medici foarte bine preg─âti┼úi ├«n domeniu, astfel c─â ┼či la noi se poate face oric├ónd un transplant penianÔÇŁ, a mai completat acesta.

Povestea primului transplant de penis

Un b─ârbat de 21 de ani din Africa de Sud, beneficiarul primului transplant reu╚Öit de penis din istoria medicinei mondiale, ╚Öi-a l─âsat ├«ns─ârcinat─â iubita, potrivit unei declara╚Ťii a medicilor care l-au operat ├«n urm─â cu trei luni.

De╚Öi echipa medical─â estima un timp de refacere de p├ón─â la doi ani, lucrurile au mers mult mai bine pentru posesorul noului penis primit de la un b─ârbat aflat ├«n moarte clinic─â. ÔÇ×Este o opera╚Ťie laborioas─â, care poate dura 9-10 ore, pentru c─â este necesar─â refacerea ambelor func╚Ťii ale penisului, cea urinar─â ╚Öi cea erectil─â. ╚śi ├«n Rom├ónia avem chirurgi membri ai Asocia╚Ťiei Chirurgilor Plastici capabili de asemenea gen de interven╚Ťii sau chiar ╚Öi mai dificile, de replantare sau de reconstruc╚Ťie a penisuluiÔÇŁ, spune Drago╚Ö Zamfirescu, pre╚Öedintele Asocia╚Ťiei Chirurgilor Plastici din Rom├ónia.

ÔÇ×Aceast─â opera╚Ťie revolu╚Ťionar─â a rezolvat dou─â mari probleme ale pacientului, una de ordin fizic ╚Öi cealalt─â, la fel de important─â, de ordin emo╚Ťional. Nivelul de stres la care sunt supu╚Öi b─ârba╚Ťii ╚Öi eforturile c─âtre sus╚Ťinerea unei vie╚Ťi echilibrate pentru familie aduc deseori mari probleme erectile ╚Öi de infertilitate. Dac─â la acest stres se mai adaug─â ╚Öi o cauz─â extern─â, drama celui ├«n cauz─â poate fi total─âÔÇŁ, spune psihologul Adriana Petrescu.

B─ârbatul a ajuns la transplant din cauza unei circumcizii nereu╚Öite, caz foarte des ├«nt├ólnit ├«n Africa de Sud, unde aceast─â interven╚Ťie care simbolizeaz─â trecerea simbolic─â a unui b─âiat ├«n r├óndul b─ârba╚Ťilor provoac─â, anual, foarte multe accidente.

Un chinez a fost aproape s─â fie el b─ârbatul cu primul transplant reu╚Öit de penis din lume, dar, dup─â interven╚Ťia chirugical─â, b─ârbatul ╚Öi so╚Ťia sa au suferit un ╚Öoc psihic ├«n urma c─âruia chinezul a cerut doctorilor s─â-i ├«ndep─ârteze penisul transplantat.

Dorian Popa
FotoJet jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
image png
cristina rus accident 2 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iliescu revolutie jpg
foto1 vaci jpg
foto 1   h 56735691 jpg
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg