VIDEO. Explozie puternică la uzina chimică Bayer din Germania. Un mort, 16 răniţi şi 4 persoane date dispărute. ”Pericol extrem”


    Un mort, răniţi şi patru persoane date dispărute în urma exploziei urmate de un incendiu la Leverkusen Foto: Twitter
Un mort, răniţi şi patru persoane date dispărute în urma exploziei urmate de un incendiu la Leverkusen Foto: Twitter

Locuitorii oraşului german Leverkusen (vest) erau îndemnaţi să rămână închişi în interior marţi, în urma unei explozii de origine necunoscută la o instalaţie de tratarea deşeurilor, soldată cu un mort, 16 răniţi şi patru persoane date dispărute şi care degaja mult fum, relatează AFP.

Explozia, în urma căreia a izbucnit un incendiu la un depozit de carburant, stins între timp, a avut loc la ora locală 9.40 (10.40, ora României) şi a rănit ”mai mulţi angajaţi, inclusiv cel puţin doi grav”, a anunţat într-un comunicat întreprinderea Currenta, care gestionează instalaţia, din care fac parte un centru de depozitare a deşeurilor şi un incinerator. Cauza exploziei este, pentru moment, necunoscută. ”Suntem profund bulversaţi de acest accident tragic şi de moartea unui colaborator”, anunţă conducerea Currenta într-un comunicat. ”Locuitorii din Leverkusen sunt rugaţi să ducă în camere închise, să oprească climatizarea şi, ca măsură de precauţie, să menţină ferestrele şi uşile închise”, îndeamnă întreprinderea - o fostă filială a gigantului chimic Bayer.

Acest eveniment a fost clasat în categoria ”pericol extrem” de aplicaţia naţională de alertare în caz de catastrofe Nina. Sirenele au răsunat în oraş.

Instalaţia de depozitare şi cea de incinerare se află la marginea unui parc industrial în care se află întreprinderi din sectorul chimic, unul dintre cele mai mari de acest fel în Europa, la periferia Leverkusen, în Renania de Nord-Westfalia. Leverkusen are peste 160.000 de locuitori şi se află la aproximativ 20 de kilometri de Koln. Apelul la închiderea preventivă în interior, din cauza fumului degajat, a fost reiterat şi de către poliţie şi autorităţile locale. Măsurători ale calităţii aerului arătau că ”nu există un pericol” la adresa populaţiei oraşului Koln, au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter pompieri din această metropolă cu peste un milion de locuitori.

Poliţia din Koln a anunţat pe contul său de Twitter ”pagube importante” şi a anunţat că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise. Peste 30 de întreprinderi operează în Chempark Leverkusen, inclusiv grupurile Covestro, Bayer şi Lanxess.

cub matilda pascal cojocărița png
cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub theo rose anghel damian png
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
rashford marcus epa efe h 57038531 3 jpeg
scadere prabusire actiuni bursa economie
image
image
image
image
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg