VIDEO Furtună devastatoare în Turcia. 6 morți și zeci de răniți, în urma fenomenului meteo extrem

Ultima actualizare:

    Furtună devastatoare în TurciaFoto: Captură Video
Furtună devastatoare în TurciaFoto: Captură Video

O furtună violentă a făcut ravagii în Turcia, luând viața a 6 pesoane și rănind alte zeci. Mai multe zone din Turcia, inclusiv Istanbulul, au fost lovite de fenomenul meteo extrem.

Furtuna care „a măturat” Istanbulul, dar și regiunile din apropiere, a provocat moartea a cel puțin șase persoane, printre care și un cetățean străin. Zeci de oameni au fost răniți în urma dezlănțurii forței naturii. Vântul a fost atât de puternic încât a smuls acoperișuri și a răsturnat mașini, afectând și transportul public.

Șase morți și zeci de răniți în Turcia, în urma unei furtuni puternice

Orașul cu 15 milioane de locuitori a fost lovit de rafale puternice de vânt, iar o femeie a murit în cartierul Esenyurt, unde vântul a desprins o parte dintr-un acoperiș, care s-a prăbușit asupra ei și asupra copilului acesteia. Copilul a supraviețuit, însă a fost rănit și transportat la spital. Se pare că mama lui a murit încercând să-și protejeze fiul, însă cei doi au fost prinși sub dărâmături, unde femeia a decedat pe loc.

O altă femeie și-a pierdut viața în cartierul Sultangazi din Istanbul, iar un muncitor în construcții și-a pierdut viața după ce un zid s-a prăbușit peste el în provincia nordică Zonguldak. O altă persoană a murit în Kocaeli în timp ce încerca să-și întărească acoperișul casei, distrus de rafalele de vânt. 

Din cauza fenomenelor meteo extreme, școlile au fost închise, marți, în 11 provincii ale țării, inclusiv în Istanbul, iar mai multe universități și-au suspendat cursurile.

Pagubele făcute de furtuna puternică

Biroul guvernatorului din Istanbul a declarat nouăsprezece persoane au fost rănite, iar trei dintre acestea se află în stare gravă, se arată în comunicat. 

Rafalele au doborât și un turn cu ceas. În total, vântul puternic au smuls 33 de acoperișuri, a doborât 192 de copaci și 52 de semafoare și semne rutiere și a avariat 12 mașini, potrivit municipalității din Istanbul.

Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat din Turcia viteza vântului a atins 129,95 kilometri pe oră în districtul Beylikdüzü din Istanbul. Traficul pe podul peste Bosfor a fost suspendat luni, ceea ce a dus la blocaje de câteva ore în trafic. De asemenea, Bosforul, calea navigabilă care traversează orașul, a fost închis traficului naval în ambele sensuri.

Compania Turkish Airlines a raportat întreruperi ale programului său de zbor. Cel puțin șase zboruri, programate să aterizeze la Istanbul, au fost redirecționate către orașele Ankara și Izmir, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

VIDEO — A clock tower topples over in Istanbul, as the city is hit by storm and strong winds, killing 2 pic.twitter.com/XAiwjQAbfz — DAILY SABAH (@DailySabah) November 29, 2021

VIDEO — A clock tower topples over in Istanbul, as the city is hit by storm and strong winds, killing 2 pic.twitter.com/XAiwjQAbfz

— DAILY SABAH (@DailySabah) November 29, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net