VIDEO Momentul exploziei uriaşe din portul Tianjin: 50 de morţi şi 700 de răniţi

Exploziile au avut loc în depozite de produse chimice şi gaze toxice
Exploziile au avut loc în depozite de produse chimice şi gaze toxice

Au crezut că e un cutremur devastator sau că a căzut bombă atomică! Locuitorii portului Tianjin din nord-estul Chinei au fost zguduiţi zdravăn în urma a două explozii uriaşe care s-au produs miercuri, în jurul orei 23.30 (ora locală), în zona industrială, la circa 30 de secunde una de alta.

Prima explozie a fost echivalentă cu detonarea a trei tone de TNT, iar a doua, a 21 de tone. Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi mai mult de 700 au fost rănite, iar 36 de pompieri sunt daţi dispăruţi în urma deflagraţiilor apocaliptice. Zone întregi din al zecelea cel mai important port din lume au fost devastate, containere au fost proiectate ca nişte cutii de chibrituri, iar o mie de maşini noi Renault au fost distruse de flăcări.

Exploziile au avut loc în depozite de produse chimice şi gaze toxice. Au fost atât de puternice şi au declanşat vâlvătăi uriaşe, încât s-au văzut din spaţiu. O minge gigantică de foc s-a ridicat spre cerul nopţii. Deflagraţiile au declanşat unde de şoc care au fost resimţite pe o rază de câţiva kilometri. 


    Exploziile au avut loc în depozite de produse chimice şi gaze toxice
Exploziile au avut loc în depozite de produse chimice şi gaze toxice

Focul continuă să ardă la Tianjin

[[{"fid":"681651","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Focul nu a fost stâns în portul din Tianjin, nici dupa 12 ore de la izbucnirea sa","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Focul continua să ardă vineri, după 36 de ore de la cele două explozii uriaşe - soldate cu 50 de morţi - care au zguduit oraşul Tianjin, unde a fost trimisă o echipă de experţi militari în chimie pentru a detecta eventuale gaze toxice şi unde salvatorii poartă costume de protecţie, relatează BBC.

Cel puţin 17 pompieri se află printre victime, potrivit unor oficiali. Alţi 18 pompieri au fost daţi dispăruţi începând de joi după-amiaza, a anunţat Ministerul chinez pentru Securitate Publică.

Peste 1.020 de pompieri şi 140 de utilaje luptau vineri cu flăcările la locul catastrofei, a declarat pentru presă Zhou Tian, comandantul pompierilor din Tianjin.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
 dmitri rogozin sursa facebook
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png