VIDEO Proteste de 1 Mai în Franța și Grecia. Scene violente la Paris

Dacă în România, sărbătoarea de 1 Mai a adus distracție, mici și voie bună, Franța, Grecia și alte țări din lume au trăit cu alt puls Ziua Internțională a Muncii. Diferiți factori economici i-au scos în stradă pe oameni. La Paris, protestele au degenerat în violențe între manifestanți și forțele de ordine.

Proteste violente la Paris. Foto: Twitter/ottawa sun
Proteste violente la Paris. Foto: Twitter/ottawa sun

Sărbătoarea de 1 Mai a scos lumea în stradă în mai multe colțuri ale lumii. Mii de oameni au ieșit în stradă duminică, în toată Franța, unde au fost organizate peste 200 de proteste. Oamenii au cerut măriri salariale și au protestat împotriva președintelui Emmanuel Macron.

Deși a fost recent reales, liderul de la Palatul Elysee nu are o imagine bună în rândul populației franceze. Acestuia i s-a cerut de Ziua internțională a Muncii să renunțe la planul său de a crește vârsta de pensionare, relatează Reuters.

La Paris, lucrurile au degenerat. Forțele de ordine au intervenit în forță, iar imaginile violente au făcut repede înconjurul lumii. Zeci de persoane au fost arestate.

Proteste de 1 Mai în Franța și Grecia. La Atena, oamenii și-au exprimat nemulțumirile față de PREȚURILE tot mai mari

Mii de oameni au manifestat în capitala Greciei. Elenii sunt nemulțumiți de prețurile mari la energie și de inflația scăpată de sub control. 

Despite holidays and the long weekend, some thousands of demonstrators gathered in Athens on #MayDay to protest the rising living costs in the country. #Greece e.g. has one of the highest electricity prices in the EU. #Greece pic.twitter.com/M4yEq5O7Y7

— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) May 1, 2022

În luna aprilie, autoritățile din Grecia au anunțat că inflația a sărit de 9%. Sindicatele sunt nemulțumite de faptul că salariul minim a fost majorat insuficient, cu doar 50 de euro.

Au fost semnalate proteste de Ziua Muncii pe străzile din Madrid și Berlin

Au fost proteste importante în ziua de 1 Mai și la Madrid și Berlin, indicând faptul că nemulțumirile oamenilor față de crizele suprapuse din ultima perioadă încep să devină mai pregnante. Totodată, demonstrații au fost semnalate și în Coreea de Sud, Sri Lanka, Serbia, Turcia, India, Pakistan și Cipriu, anunță Aljazeera.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net