LIVE TEXT Ziua 11 de război în Ucraina. Proteste la Moscova şi în oraşele ucrainene ocupate. Rusia face ameninţări, inclusiv la adresa României

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Cea de-a 11-a zi de război în Ucraina începe cu un gest impresionant al militarilor americani. Aproximativ 3.000 de americani s-au oferit să lupte în Ucraina, protrivit declarațiilor unui reprezentant al ambasadei ucrainene șa Washington. Inițiativa acestora vine în contextul în care statele occidentale au refuzat să trimită trupe în Ucraina și să impună no-fly zone deasupra Ucrainei, pentru a nu intra într-un conflict direct cu Rusia.

cub razboi ucraina racheta animat gif

Click! a scris zilnic, în timp real, despre evenimentele din Ucraina. Urmăriți live evenimentele și tot ce s-a întâmplat încă de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia.

LIVE TEXT Ziua 10 de război în Ucraina. Zelenski cere sancţiuni mai dure pentru Rusia. A treia rundă de negocieri, luni

LIVE TEXT Un fragment de rachetă, în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski: «M-ați ratat»

LIVE TEXT A început războiul în Ucraina! Atac la 50 de km de România. 57 de morţi şi 169 de răniţi. Reacţia lui Joe Biden

LIVE TEXT Explozii puternice în Kiev. Putin, dispus să discute cu Ucraina la Minsk. Rusia ameninţă Suedia şi Finlanda

LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

LIVE TEXT. Primarul Vitali Kliciko: "Kievul este încercuit. Toate căile de acces sunt blocate"

LIVE TEXT A cincea zi de război în Ucraina. S-au încheiat negocierile din Belarus. Explozii puternice în Kiev

LIVE TEXT A șasea zi de război. Turnul TV din Kiev, atacat cu rachete rusești. 5 persoane au murit

LIVE TEXT A șaptea zi de război în Ucraina. Peste 2.000 de civili au murit. Primarul Kievului se pregătește pentru un atac masiv asupra capitalei

LIVE TEXT Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind civilii. Va avea loc o a treia rundă de negocieri

LIVE TEXT Rușii au atacat cea mai mare centrală nucleară din Ucraina. Zelenski avertizează asupra unui dezastru nuclear

UPDATE 23.45 Prima doamnă a Ucrainei a publicat un mesaj sfâşietor, în care a vorbit despre copiii ucişi în atacurile ruse. Ea a dat câteva nume, amintind cu au murit micuţii, printre care şi bebeluşi de un an. Olena Zelenska a subliniat că 38 de copii au fost ucişi, de la începutul războiului, în 24 februarie, şi că atacatorii ruşi sunt cinici când spun că nu rănesc civilii.

UPDATE 21.54 Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu există motive de îngrijorare după ameninţările făcute de Rusia, la adresa României. El a subliniat că un singur avion ucrainean a intrat în spaşiul român, în prima zi a războiului.

”Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi, pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară”, a spus Nicolae Ciucă, la Digi24.

UPDATE 19.58 Rusia a avertizat ţările vecine Ucrainei, să nu primească avioane de luptă ale Kievului pe teritoriul lor. Kremlinul a acuzat România că a autorizat acest lucru. Rusia a precizat că se poate considera implicare în război. 

 “Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konachenkov, conform adevarul.ro.

UPDATE 18.30 Mii de ucraineni au ieşit în stradă, în oraşe dn sud ocupate de ruşi. Trupele ruseşti au deschis focul asupra manifestanţilor în localitatea Nova Kahovka, din regiunea Herson. Cinci persoane au fost rănite.

UPDATE 17.45 În jur de 2.500 de persoane au fost reţinute, duminică, la protestele pro-Ucraina din Moscova. Conform matorilor, poliţia a folosit şocuri electrice şi a bătut manifestanţii.  Printre cei arestaţi se află şi Svetlana Ganuşkina, de 80 de ani, militantă pentru drepturile omului care a fost nominalizată la Premiului Nobel, a fost reţinută.

Sute de persoane au fost reţinute şi la demonstraţii din oraşul siberian Novosibirsk şi în Ekaterinburg din Urali, mai notează adevarul.ro.

UPDATE 17.10  Vladimir Putin şi Emmanuel Macron au purtat o discuţie telefonică de o oră şi 45 de minute. 

“Apelul a fost iniţiativa lui Emmanuel Macron şi a durat de la ora 12:00 până la 13:45”, anunţă un mesaj al preşedinţiei franceze,

„Vladimir Putin l-a informat pe Macron cu privire la o provocare pusă la cale de elemente radicale ucrainene în zona centralei nucleare de la Zaporoje”, a comunicat administraţia de la Kremlin, notează adevarul.ro

UPDATE 16.20 Încercarea de a evacua civilii din Mariupol a eșuat, anunță Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC), potrivit News.ro. Duminică dimineaţă, autorităţile din Mariupol anunţau că în intervalul 10:00 – 21:00 focul va înceta şi că vor putea fi evacuaţi civilii.

“Oamenii trăiesc în teroare în Mariupol, disperaţi să fie în siguranţă. Tentativa de astăzi de începere a evacuării a aproximativ 200.000 de oameni a eşuat. Tentativele ratate subliniază absenţa unei înţelegeri detaliate şi funcţionale între părţile implicate în conflict”, a precizat ICRC pe Twitter.

UPDATE 16.00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că aeroportul din Vinnîţea a fost distrus de ruşi, informează cnn.com, citat de News.ro.

“Tocmai ce am fost informat că Vinnîţea a fost atacat cu rachete. Opt rachete. Împotriva Vinnîţea, un loc paşnic şi bun care nu a ameninţat niciodată Rusia în vreun fel. Un atac cu rachete – crud şi cinic. Aeroportul a fost distrus complet”, a spus Zelenski într-un filmuleţ postat pe Twitter.

Терміново! pic.twitter.com/P99C5UJlte

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 6, 2022

UPDATE 14.30 Rusia lovește ținte civile în Ucraina, inclusiv spitale, creșe și școli, a declarat vicepremierul ucrainean Olga Stefanishyna pentru BBC. Vicepremierul a spus că, după „rezistența puternică” din partea armatei ucrainene, a avut loc o „operațiune enormă” a Rusiei împotriva civililor. Ea a acuzat Rusia de un „plan terorist”, cu atacuri venite din aer și, de asemenea, pe uscat.

Organizația Mondială a Sănătății confirmat că unitățile sanitare sunt atacate.

„OMS a confirmat mai multe atacuri asupra sistemului de sănătate din Ucraina,cauzând mulți morți și răniți”, a declarat duminică directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

UPDATE 14.00 Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele ruse se pregătesc să bombardeze orașul Odessa, port la Marea Neagră, potrivit The Guardian.

„Rachete în Odesa? Aceasta va fi o crimă de război”, a spus președintele duminică, într-un mesaj televizat, potrivit Guardian.

UPDATE 11.00 Administraţia Vladimir Putin a cerut, sâmbătă seară, Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice să nu mai furnizeze armament Ucrainei, informează agenţia de presă RIA Novosti, citată de Reuters. 

„Cerem încă o dată ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO să nu aprovizioneze regimul de la Kiev cu cele mai noi sisteme de rachete, pentru a evita riscurile imense pentru aviaţia civilă şi alte mijloace de transport, nu doar în Europa, ci peste tot”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, potrivit Mediafax.

UPDATE 10.30 Mii de ucraineni au protestat împotriva trupelor rusești în Hersonul ocupat,  sfidând cu un curaj incredibil armata invadatoare.

Locuitorii orașului au ocupat, sâmbătă, piața principală a portului de la Marea Neagră pentru a flutura steaguri albastre și galbene și pentru a scanda împotriva forțelor armate ale lui Vladimir Putin, transmite Daily Mail. În acest timp, combatanții ruși ar fi răspuns trăgând în aer cu arme automate pentru a dispersa mulțimea, înainte de a părăsi ei înșiși centrul orașului.

UPDATE 10.00 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un „apel disperat” sâmbătă, în faţa congresmenilor americani, cerând avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer. Polonia ar putea furniza avioane Ucrainei.

UPDATE 9.00 Orașul-port Mariupol este într-o situație dificilă, după ce soldații ruți au distrus toate cele 15 linii de înaltă tensiune din oraș. Orașul este de cinci zile fără electricitate și fără apă. 

Primarul Vadim Boicenko a declarat că oraşul se confruntă cu o „blocadă umanitară”. Oamenii tremură de frig în apartamentele lor, în condiţiile în care termocentralele funcţionează pe bază de electricitate. De asemenea, nici comunicațiile mobile nu funcționează.

Duminică, 6 martie, președintele ucrainean a anunțat că a vorbit la telefon cu omologul său american, Joe Biden, despre sprijinul financiar pentru Ucraina și sancțiunile împotriva Rusiei. „În cadrul unui dialog permanent, am avut o nouă conversaţie cu @POTUS (preşedintele Statelor Unite, n. r.). Ordinea de zi a inclus probleme de securitate, sprijinul financiar pentru Ucraina şi continuarea sancţiunilor împotriva Rusiei”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

As part of the constant dialogue, I had another conversation with @POTUS. The agenda included the issues of security, financial support for Ukraine and the continuation of sanctions against Russia.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 6, 2022

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net