Soţia lui Volodimir Zelenski, mesaj dureros: «Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism». Apelul către NATO

Soţia preşedintelui Volodimir Zelenski a publicat un mesaj dureros, pe pagina sa de Instagram, despre cei care sunt cei mai afectaţi de războiul din Ucraina: copiii. Olena Zelenska a vorbit despre cei 38 de micuţi care au murit de la începutul atacului rus, dar şi despre cei care sunt acum blocaţi în subsoluri şi nu au mâncare sau condiţii normale de viaţă.

Volodimir Zelenski sotie
Volodimir Zelenski şi soţia sa, Olena

Prima doamnă a Ucrainei a publicat un mesaj sfâşietor, în care a vorbit despre copiii ucişi în atacurile ruse. Ea a dat câteva nume, amintind cu au murit micuţii, printre care şi bebeluşi de un an. Olena Zelenska a subliniat că 38 de copii au fost ucişi, de la începutul războiului, în 24 februarie, şi că atacatorii ruşi sunt cinici când spun că nu rănesc civilii.

“Invadatorii ucid copii ucraineni. Conştient şi cu cinism.  

 Polina din Kiev. Ea a murit în bombardamentele pe străzile capitalei, împreună cu părinţii săi şi cu fratele său. Sora ei este în stare gravă.  

Alice din oraşul ucrainean Ohtirka. Ea nu a putut trăi până la 8 ani. A murit în timpul unui bombardament, deşi bunicul ei a protejat-o cu trupul său.  

Kiril, bebeluş de 18 luni, din Mariupol, a fost dus la spital de tatăl său, în plin atac. Însă medicii nu au putut face nimic.  

 Arseni, 14 ani. Un fragment de proiectil l-a lovit pe băiat în cap. Medicii nu au putut ajunge la el, fiind prinşi în atac. Arseni a sângerat până a murit.  

Sofia, 6 ani. Ucisă alături de fratele său de un an şi jumătate, mama sa şi bunicii, într-o maşină. Familia încerca să părăsească Nova Kahovka.  

Trebuie să vorbesc! Deja peste 38 de copii au murit în Ucraina. Şi acest număr poate creşte în timp ce eu vă vorbesc! Când Federaţia Rusă spune invadatorii nu îi atacă pe civili, arătaţi-le aceste fotografii!“, au fost cuvintele Olenei Zelenska, conform adevarul.ro.

Olena Zelenska: “Sute de copii mor acolo în subsoluri”

Soţia lui Volodomir Zelenski a mai spus că alte sute de copii mor acum în subsoluri, pe care nu sunt lăsaţi să le părăsească de către armata rusă, care împuşcă oamenii şi voluntarii care vor să îi ajute.  

“Arătaţi-le chipurile acestor copii care nu au avut şansa să crească. Câţi trebuie să mai moară pentru a convinge trupele Rusiei să înceteze focul şi să permită coridoarele umanitare? Avem nevoie acum de coridoare în oraşele atacate cel mai mult în Ucraina!  

Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană şi fără îngrijiri medicale. Soldaţii ruşi împuşcă familiile care încearcă să părăsească acele clădiri. Îi ucid şi pe voluntarii care încearcă să ajute”, a completat Olena Zelenska.

Olena Zelenska, apel către NATO: “Închideţi cerul Ucrainei”

Prima doamnă a Ucrainei a cerut presei că arate lumii întregi ce se întâmplă în ţara ei, dar mai ales femeilor din Rusia, care nu ştiu că fiii, soţii, fraţii lor ucid copii. Ea a încheiat mesajul cu un apel către NATO: să închidă cerul deasupra Ucrainei

“Fac apel la toată mass-media onestă din lume! Spuneţi acest adevăr teribil: invadatorii ruşi ucid copii. Şi ei o fac deliberat, trag pentru a ucide, pentru a ne îngenunchea, pentru a împiedica ajutorul umanitar.  

Arătaţi-le femeilor rusoaice – spuneţi-le ce fac fiii lor în Ucraina! Arătaţi-le aceste fotografii femeilor rusoaice – bărbaţii voştri, fraţii, compatrioţii ucid copii ca ai voştri! Şi voi sunteţi responsabile personal de moartea fiecărui copil ucrainean pentru că vă daţi consimţământul tacit pentru aceste crime.

Ţări din NATO: închideţi cerul deasupra Ucrainei! Salvaţi-ne copiii pentru ca ai voştri să nu moară mâine!”, a încheiat Olena Zelenska.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!      

foto front 1 pisica instagram jpg
FotoJet jpg
corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
image 287 jpeg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
image
image
image
image
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg
foto   accident statie autobuz jpg
Delta 1 jpg
dinca jpg
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg