LIVE TEXT Război în Ucraina. Armata rusă a bombardat orașul Kiev

A treia zi a războiului din Ucraina continuă cu bombardarea orașului Kiev, armata rusă asediază treptat Capitala. Cele mai puternice explozii au răsunat în centrul și vestul orașului.

image
Armata rusă plănuiește asediul orașului Kiev

A treia zi a r─âzboiului din Ucraina aduce noi situa╚Ťii extrem de dramatice. Kiev s-a transformat ├«ntr-un ora╚Ö fantom─â, iar lini╚Ötea ap─âs─âtoare este ├«ntrerupt─â doar de exploziile care r─âsun─â ├«n centrul ╚Öi vestul Capitalei.

Ora 23.00 Un spital de oncologie pediatric─â din Kiev a fost lovit de o rachet─â lansat─â de armata rus─â. ├Än urma impactului a avut loc o explozie devastatoare. Un copil a murit, iar al╚Ťi doi au fost r─âni╚Ťi, anun╚Ť─â publica╚Ťiile din Ucraina. Alte dou─â persoane adulte au fost r─ânite ╚Öi au avut nevoie de ├«ngrijiri medicale.

Ora 19.45 Rusia ├«┼či l─ârge┼čte ofensiva ├«n Ucraina, dup─â ce Kremlinul acuz─â Kievul de respingerea unor negocieri. ÔÇŁAst─âzi (s├ómb─ât─â), toate unit─â┼úile au primit ordinul de a l─ârgi ofensiva ├«n toate direc┼úiile, ├«n conformitate cu planul ofensiveiÔÇŁ, a anun┼úat, ├«ntr-un comunicat, Ministerul rus al Ap─âr─ârii. Autorit─â┼úile ucrainene au anun┼úat c─â cel pu┼úin 198 de civili au fost uci┼či de la ├«nceputul invaziei ruse.

Ora 19.15 Germania autorizeaz─â livrarea a 400 de lansatoare de rachete antitanc ╚Öi ├«╚Öi modific─â, astfel, politica din ultimii ani, prin care-┼či interzicea s─â exporte armament letal ├«n zone de conflict. ÔÇŁAv├ónd ├«n vedere agesiunea militar─â rus─â ├«mpotriva Ucrainei, Guvernul german este preg─âtit s─â dea und─â verde unor materiale de care Ucraina are nevoie urgent─â pentru a se ap─âraÔÇŁ, declar─â o surs─â guvernamental─â AFP, citat─â de News.ro.

UPDATE 19.00 Rusia ├«╚Öi ├«nchide spa╚Ťiul aerian pentru Rom├ónia, "din cauza unor decizii neprietenoase ale autorit─â╚Ťilor rom├óne", transmite Reuters, citat─â de Hotnews.ro. Autoritatea Aeronautic─â Civil─â Rom├ón─â a anun╚Ťat s├ómb─ât─â c─â a ├«nchis spa┼úiul aerian al Rom├óniei pentru toate zborurile regulate ale operatorilor ├«nregistra┼úi ├«n Federa┼úia Rus─â. Similar au mai procedat ╚Ť─âri precum Marea Britanie, Bulgaria, Polonia ┼či Cehia.

UPDATE: 18.30 Armata rus─â a primit ordin s─â intensifice atacurile ├«n Ucraina, "pe toate fronturile", dup─â ce administra┼úia de la Kiev a refuzat s─â participe la negocierile propuse de Kremlin, ├«n Belarus.

Starea de asediu a intrat ├«n vigoare la Kiev ╚Öi va dura p├ón─â luni diminea╚Ť─â. "To╚Ťi civilii care se vor afla pe str─âzi ├«n perioada de stare de asediu vor fi considera╚Ťi membri ai grupurilor de sabotaj ale inamicului", au declarat autorit─â╚Ťile ucrainene.

UPDATE 18.00 Primarul Kievului, Vitali Kliciko, anun┼ú─â s├ómb─ât─â o ├«n─âsprire a interdic┼úie de circula┼úie pe timpul nop┼úii, ├«n capitala ucrainean─â. Astfel, orice persoan─â care se afl─â ├«n strad─â ├«ntre ora 17.00 (┼či ora Rom├óniei) ┼či ora 8.00 va fi tratat─â drept un inamic, anun┼ú─â Kliciko. ÔÇŁTo┼úi civilii care se vor afla ├«n strad─â ├«n timpul interdic┼úiei de circula┼úie pe timpul nop┼úii vor fi considerate membre ale unor grupuri de sabotaj ┼či de recunoa┼útere a inamiculuiÔÇŁ, anun╚Ť─â primarul Kievului.

UPDATE: 15.00. Agen╚Ťiile de pres─â din Rusia noteaz─â c─â ministerul rus al Ap─âr─ârii neag─â implicarea trupelor ruse ├«n atacul asupra cl─âdirii reziden╚Ťiale din Kiev, sus╚Ťin├ónd c─â daunele au fost cauzate de un proiectil antiaerian ucrainean.

UPDATE: 14.00. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a impus cet─â╚Ťenilor s─â stea ├«n case ├«ntre oerele 17:00. la 8 a.m. pentru ap─ârarea mai eficient─â a capitalei ╚Öi a securit─â╚Ťii locuitorilor. Interdic╚Ťia de acces va fi valabil─â p├ón─â ├«n diminea╚Ťa zilei de 28 februarie.

ÔÇ×To╚Ťi civilii afla╚Ťi pe strad─â ├«n timpul st─ârii de acces vor fi considera╚Ťi membri ai grupurilor de sabotaj ╚Öi recunoa╚Ötere ale inamicului. V─â rug─âm s─â trata╚Ťi situa╚Ťia cu ├«n╚Ťelegere ╚Öi s─â nu ie╚Öi╚Ťi afar─â.ÔÇŁ, a spus primarul Kiev-ului. 

Președintele Zelenski solicită aderarea Ucrainei la UE. Mesaj tranșant către SUA

UPDATE: 13.00. Bilan╚Ťul civililor din Ucraina care au murit ├«n urma atacurilor armatei ruse a ajuns la 198. De asemenea 1.000 de civili au fost r─âni╚Ťi ├«n timpul conflictului dintre armata rus─â ╚Öi cea ucrainean─â. 

UPDATE: 12.00. Pre╚Öedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat c─â acum este un ÔÇ×moment crucialÔÇŁ pentru a decide cu privire la apartenen╚Ťa Ucrainei la Uniunea European─â, ├«ntr-un tweet s├ómb─ât─â.

ÔÇ×Este un moment crucial s─â ├«nchidem odat─â pentru totdeauna discu╚Ťia de lung─â durat─â ╚Öi s─â decidem cu privire la apartenen╚Ťa Ucrainei la #UE. Am discutat cu @eucopresident despre asisten╚Ť─â suplimentar─â eficient─â ╚Öi lupta eroic─â a ucrainenilor pentru viitorul lor liberÔÇŁ, a spus pe contul personal de socializare pre╚Öedintele Zelenski. 

UPDATE: 11.00. Bilan╚Ťul devastator ale celor trei zile de r─âzboi arat─â c─â exist─â 138 de mor╚Ťi, printre care ╚Öi copii. Bombardamentele de noaptea trecut─â ale armatei ruse ├«n Ucraina s-au soldat cu 35 de r─âni╚Ťi, adul╚Ťi ╚Öi copii.

UPDATE 9.50. O cl─âdire cu 13 etaje a fost lovit─â de o rachet─â a armatei ruse. Locuitorii sunt evacua╚Ťi de c─âtre autorit─â╚Ťi. Imagini dramatice arat─â cum o parte a cl─âdirii a fost complet distrus─â. 

Un bloc din Kiev a fost lovit de o rachet─â. O femeie e c─ârat─â pe bra╚Ťe de salvatori. Reac╚Ťia Rusiei

Update ora 08:00 - Pre╚Öedintele ucrainean Volodimir Zelenski a asigurat cet─â╚Ťenii c─â guvernul nu are de g├ónd s─â se predea ├«n fa╚Ťa ru╚Öilor ╚Öi c─â lupta continu─â. Oficialul a ├«ndemnat oamenii s─â nu dea crezare propagandei ruse, care a r─âsp├óndit ╚Ötiri false conform c─ârora Ucraina are de g├ónd s─â cedeze ├«n fa╚Ťa Rusiei.

├Äntr-un nou videoclip postat pe Twitter s├ómb─ât─â diminea╚Ť─â, pre╚Öedintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat orice informa╚Ťie conform c─âreia Ucraina ar fi depus armele, ├«ntr-o postare intitulat─â ÔÇ×Nu crede╚Ťi ╚Ötirile falseÔÇŁ.

"Eu sunt aici. Nu d─âm armele. Ne vom ap─âra ╚Ťara, pentru c─â arma noastr─â este adev─ârul, iar adev─ârul nostru este c─â acesta este ╚Ťara noastr─â, copiii no╚Ötri ╚Öi le vom ap─âra cu toate for╚Ťele.", a spus el.

stanga
dreapta
8e1398d7 9deb 47bb b6e2 76beefe2cb32 (1) jpeg
3384406e 620c 4aa2 9d30 c10c4fd59796 jpg
razboi ucraina AFP 20 jpg
razboi ucraina epa efe 2 jpg
ucraina armata epa efe jpeg
razboi ucraina profimedia 10 jpg
refugiati ucraina siret inquam Photos  Casian Mitu 5 jpg
razboi ucraina AFP 9 jpg
razboi ucraina AFP 6 jpg
razboi ucraina AFP 10 jpg
razboi ucraina AFP 15 jpg
rusia granita ucraina png
razboi ucraina AFP 1 jpg
razboi ucraina AFP 19 jpg
razboi ucraina AFP 17 jpg
trafic ucraina
razboi ucraina AFP 14 jpg
rusia granita ucraina png
armament rusia ucraina nato jpg
refugiati ucraina siret inquam Photos  Casian Mitu 6 jpg
refugiati ucraina siret inquam Photos  Casian Mitu 1 jpg
copii ucraina

  "Asta este. At├ót am vrut s─â v─â spun. Slav─â Ucrainei."

├Äntr-un tweet separat ├«n acea diminea╚Ť─â, el a ad─âugat c─â tocmai a vorbit cu pre╚Öedintele francez Emmanuel Macron.

  ÔÇ×Armele ╚Öi echipamentele de la partenerii no╚Ötri sunt ├«n drum spre Ucraina. Coali╚Ťia anti-r─âzboi func╚Ťioneaz─â!ÔÇŁ, a ad─âugat pre╚Öedintele Ucrainei. 

├ÄNCEPUTUL CONFLICTULUI RUSIA - UCRAINA ╚śI TERITORIILE ANEXATE ├ÄN 2014

├Änceputul conflictului dintre Rusia ╚Öi Ucraina a avut loc ├«n 2014, c├ónd Vladimir Putin ╚Öi-a exprimat public inten╚Ťia de a anexa Crimeea, sub pretextul c─â peninsula a apar╚Ťinut dintotdeauna Rusiei.

Unul dintre motivele invocate la acea vreme pentru anexarea Crimeei a fost acela c─â ├«n regiune exist─â ru╚Öi care au nevoie de protec╚Ťie imediat─â, pretext folosit de Rusia de peste 200 de ani ├«n ceea ce prive╚Öte invadarea unor teritorii noi.

Astfel, la 27 februarie 2014, armata rusă a ocupat sediul guvernului local și al Parlamentului din Ucraina, iar la 1 martie a trimis trupe și armament în Crimeea. Rusia mai dispunea și de flota Mării Negre care se afla legal pe teritoriul Crimeei și care însuma 22.000 de oameni.

Rusia a trimis ├«n Crimeea trupele speciale care luptaser─â Georgia ╚Öi Nagorno Karabah, iar ├«n acest context, guvernul de la Kiev a solicitat ajutorul comunit─â╚Ťii interna╚Ťionale. Din p─âcate, SUA nu a intervenit concret, iar NATO a reac╚Ťionat cu ├«nt├órziere.

  ├Än 2014, Federa╚Ťia Rus─â a anexat Peninsula Crimeea ╚Öi a fostintegrat─â cu for╚Ťa ca doi subiec╚Ťi federali, Republica Crimeea ╚Öi ora╚Öul federal Sevastopol.  

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!   

FotoJet (5) jpg
piscina borcea pelinel jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
hurghada rechini JPG
whatsapp down 799948 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg