Președintele Zelenski solicită aderarea Ucrainei la UE. Mesaj tranșant către SUA

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski a transmi un mesaj aliaților europeni în care a subliniat importanța aderării Ucrainei la U.E, în contextul invaziei ruse. 

Președintele Zelenski solicită aderarea Ucrainei la UE. Mesaj tranșant către SUA
Președintele Zelenski solicită aderarea Ucrainei la UE. Mesaj tranșant către SUA

Președintele Volodimir Zelenki transmis prin intermediul rețelelelor de socializare un mesaj în care afirmă că este acesta este un moment crucial pentru aliații europeni să se gândească serios la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Președintele ucrainian a subliniat că a avut un dialog cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru ca Ucraina să primească un ajutor eficient din partea aliaților.

Unul dintre principalele motive pentru care Ucraina nu este încă candidată la UE este faptul că un astfel de demers ar fi putut dăuna relațiilor dintre Uniunea Europeană și Rusia.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin s-a exprimat foarte vehement împotriva aderării Suediei și a Finlandei la NATO și a amenințat cu represalii grave. 

Este un moment crucial să închidem odată pentru totdeauna discuția de lungă durată și să decidem cu privire la apartenența Ucrainei la #UE. Am discutat cu @eucopresident despre asistență suplimentară eficientă și lupta eroică a ucrainenilor pentru viitorul lor liber”, a spus pe contul personal de socializare președintele Zelenski. 

It is a crucial moment to close the long-standing discussion once and for all and decide on Ukraine's membership in the #EU. Discussed with @eucopresident further effective assistance and the heroic struggle of Ukrainians for their free future.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 26, 2022

Manifestaţiile din 2014 care au avut loc în centrul Kiev-ului împotriva suspendării pregătirilor pentru semnarea Acordului de Asociere dintre UE şi Ucraina au dus la înlăturarea liderului pro rus Viktor Ianukovici.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis azi cetățenilor că ultimul atac al trupelor ruse a fost respins și că soldații ucrainieni au deturnat planurile lui Putin. 

Volodimir Zelenski solicită o implicare concretă din partea SUA

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins o ofertă din partea Statelor Unite de evacuare din capitala Kiev, sse arată în anunțul făcut de ambasada Ucrainei în Marea Britanie, pe pagina de socializare.

„Lupta este aici; am nevoie de muniție, nu de o plimbare", a replicat vehement președintele Ucrainei Volodimir Zalenski. 

„Ucrainenii sunt mândri de președintele lor”, se mai arată în postare.

Într-un videoclip postat sâmbătă dimineață pe Twitter, Zelensky a spus: „Nu lăsăm armele”.

Zelensky rămâne  ținta principală a agresiunii ruse, susține purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, joi seară, pe fondul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Președintele Ucrainei a subliniat că el și familia sa sunt principalele ținte ale ofensivei ruse și că se dorește destabilizarea țării prin eliminarea șefului statutului. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net