Un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă. O femeie e cărată pe brațe de salvatori. Reacția Rusiei

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Un bloc de 13 etaje din Kiev a fost lovit de către o rachetă rusească în această dimineață. O parte a clădirii a fost distrusă, iar autoritățile au intervenit pentru a oferi îngrijiri medicale răniților.

Un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă. O femeie e cărată pe brațe de salvatori
Un bloc din Kiev a fost lovit de o rachetă. O femeie e cărată pe brațe de salvatori

O clădire din centrul orașului Kiev, Ucraina, a fost lovită de o rachetă a armatei ruse în această dimineață, provocând daune importante. 

Kievul a  căzut ținte ofensivei ruse, iar centrul și vestul orașului sunt constant bombardate. Azi dimineață un bloc de 13 etaje a fost atacat de o rachetă, iar atoritățile au intervenit de urgență pentru evacuarea locatarilor și pentru a acorda ajutor victimelor. 

Ministerul de Interne al Ucrainei a publicat imagini cu blocul de apartamente din Kiev, care a fost avariat sâmbătă dimineața, iar salvatorii ajută la evacuarea rezidenților.

Fotografiile arată mai multe unități de apartament explodate în întregime, cu pereții exteriori și ferestrele lipsă, partea laterală a clădirii a fost distrusă complet.

Trotuarul de sub clădire este plin de moloz. Unele ferestre de la câteva etaje de jos par sparte, cu daune similare pe acoperișurile joase adiacente.

Într-o fotografie sunt prezentate doi agenți de intervenție care duc pe brațe o femeie care a fost rănită în timpul atacului. 

Reacția ministrului Apărării rus

Ministerul rus al Apărării,  Serghei Şoigu, a anunțat sâmbătă că a lansat lovituri cu rachete de croazieră peste noapte împotriva țintelor din Ucraina, dar a susținut că a vizat exclusiv infrastructura militară, în timp ce au apărut videoclipuri cu un clădire rezidențial în apropiere de Kiev, care a fost lovit de un tir de rachete sau de rachete.

„În cursul nopții, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o lovitură cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune folosind rachete de croazieră lansate aerian și maritim împotriva infrastructurii militare ucrainene”, a declarat generalul-maior Igor Konașenkov într-o declarație video.

Subliniez încă o dată că focul este îndreptat doar asupra obiectelor infrastructurii militare a Forțelor Armate ale Ucrainei, excluzând daunele aduse infrastructurii rezidențiale și sociale”, a mai adăugat Serghei Şoigu.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net