Zeci de mii de oameni, în stradă în Georgia, pentru Ucraina. Proteste şi în alte oraşe europene

#Război Ucraina-Rusia

Întreaga Europă a ieşit în stradă pentru a protesta războiul din Ucraina. Zece de mii de oameni au manifestat în capitala Georgiei, Tbilisi. Şi la Dublin, Roma şi Sankt Petersburg, protestatari au cerut sancţionarea Rusiei şi finalul conflictului.

Zeci de mii de oameni au protestat la Tbilisi foto: Twitter
Zeci de mii de oameni au protestat la Tbilisi foto: Twitter

Vineri, 25 februarie, străzile din Tbilisi, Georgia au fost împânzite de zeci de mii de oameni care au ieşit să protesteze împotriva războiului din Ucraina. Mainifestanţii au adoptat un ton antiguvernamental şi au acuzat autorităţile din Georgia că nu i-au atitudine pentru a ajutat ucrainenii în faţa invaziei ruse. Ei au denunţat ceea ce au numit „Visul Rusiei”, notează digi24.ro, o aluzie la partidul de la conducere, „Visul georgian”.

Protestul de vineri vine după ce şi joi, sute de georgieni au ieşit în stradă, pentru a-şi arăta solidaritatea cu Ucraina.

1.900 de oameni, arestaţi la Sankt Petersburg

Şi la Sankt Petersburg, pentru a doua zi la rând, vineri, au ieşit sute de  oameni să protesteze  atacul asupra Ucrainei. Peste 1.900 de oameni au fost arestaţi, deja, în Rusia, pentru că au participat la manifestări anti-război.

Maşina ambasadarului rus în Irlanda, luată cu asalt

Protestari au ieşit şi în alte oraşe din Europa, printre care şi Roma şi Dublin. În capitala Irlandei, oamenii au organizat un protest în faţa ambasadei Rusiei. Acolo,  maşina ambasadorului rus a fost luată cu asalt de persoane furioase, când acesta încerca să intre în sediu.

Vladimir Putin cere armatei ucrainene să i se alăture

Vladimir Putin face orice poate pentru a se asigura că va ieşit învingător în conflictul cu Ucraina. El a declarat, vineri seară, că  politicienii ucraineni sunt niște drogați, iar puterea de la Kiev e formată dinb"naziști care trebuie să fie înlăturați".

Preşedintele rus a cerut militarilor din Ucraina să i se alăture şi să ia puterea în propriile mâini. El a subliniat că nu vrea un război cu civilii din ţara pe care o atacă, ci vrea să înlăture de la putere un guvern extremist. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg
pots 716579 1280 jpg