Nicolae Ciucă, declaraţii de la Vama Siret. «Am văzut multă suferinţă, oameni năpăstuiţi de ororile unui război»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă a mers, vineri (25 februarie), într-o vizită la Vama Siret, din nordul României, pentru a vedea care este stadiul pregătirilor pentru gestionarea valului de refugiaţi. Oficialul a fost însoţit de mai mulţi miniştrii, de Raed Arafat şi de Gheorghe Flutur.

Nicolae Ciucă a fost la Vama Siret foto: Facebook
Nicolae Ciucă a fost la Vama Siret foto: Facebook

Nicolae Ciucă a mers la graniţa cu Ucraina, vineri, pentru a vedea cât de pregătită este ţara noastră pentru a gestiona valul de refugiaţi. Alături de prim ministru, la Vama Siret, din judeţul Suceava, au fost ministul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, şeful DSU, Raed Arafat, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, notează adevarul.ro.

Discursul lui Ciucă, întrerupt de un bărbat

„Nu m-aş fi aşteptat să mai văd astfel de situaţii, de-a lungul carierei profesionale am văzut nenumărate locuri unde era foarte multă suferinţă, iar acum ce am văzut este multă suferinţă, oamenii care sunt năpăstuiţi de ororile unui război, iar faptul că cetăţenii românii alături de instituţiile statului s-au mobilizat şi....", a declarat Ciucă, vineri seara, la Vama Siret, înainte de a fi interrupt de un bărbat aflat acolo.

Bărbatul l-a întrebat pe Ciucă despre ce mobilizare vorbeşte, pentru că la Vama Siret sunt numai voluntari.

Guvernul vrea să transforme Stadionul "9 Mai" în tabără de refugiaţi

Premierul a continuat discursul, şi a precizat că stadionul “9 Mai” din Siret este un loc bun pentru a instala corturi. Acolo vor autorităţile să amenanjeze o tabără de refugiaţi, în apropierea PTF Siret.

 „Am fost şi am văzut pe stadionul din Siret locaţia unde se poate instala o tabără de corturi, există toate facilităţile şi utilităţile necesare să poată să funcţioneze”, a completat premierul Ciucă.

Peste 20.000 de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, peste 10.000 de ucraineni au trecut graniţa din nord, în România. Dintre cei 10.624 de cetăţeni ai Ucrainei, 3.660 au plecat deja din ţara noastră. Doar la Siret, au intrat 5.000 de persoane. 14 persoane au cerut azil, fiind cazate la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil (CRCPSA) din Rădăuţi. Alţi ucraineni s-au cazat la hoteluri şi pensiuni, fiind în tranzit către alte ţări.   

Pe la frontiera cu Republica Moldova, au intrat 12.0555 de ucraineni. În alte puncte de frontieră au intrat câteva sute de oameni. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net