Imaginile disperării! Copiii ucraineni plâng după tații lor aflați la război, în vămile din România

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Mii de copii ucraineni refugiați își plâng părinții rămași la luptă, în vămile din România, în timp ce așteaptă să treacă granița, fugind din calea Războiului. 

Refugiații ucraineni așteaptă să treacă granițele Foto: Inquam
Refugiații ucraineni așteaptă să treacă granițele Foto: Inquam

O copilărie marcată de război și de posibila pierdere a părinților lor! Așa arată acum viața a zeci de mii de copii ucraineni, după ce familiile lor au fost dezbinate de războiul ce se poartă în prezent între Rusia și Ucraina. Din țară au putut pleca doar femeile și copiii, în timp ce statul a declarat lege marțială și le-a interzis bărbaților care își pot apăra țara să plece peste granițe.

Copiii ucraineni plâng după tații lor în vămile din România

Astfel, de parcă drama unui război nu era suficientă, acum copiii ucraineni trăiesc cu disperarea că în ziua de mâine nu vor mai avea cui să îi spună „tată”. În România, de aproape 24 de ore trec granița mii de femei, singure ori în grupuri, însoțite de vârstnici ori de bebeluși și copii, doar cu cărucioarele și un bagaj mic după ele.

Cu lacrimi în ochi și teama în suflete, trec granița femei și copii, care tocmai și-au luat rămas-bun de la bărbații care au fost nevoiți să rămână să își apere țara. Un tânăr de doar 13 ani, care a fugit alături de mama și de sora lui mai mică, vorbește cu durere în suflet despre tatăl său. Nazar se afla în Vama Rădăuți Prut când a fost întrebat despre tatăl său, potrivit Digi 24.

 „Mi-a spus că totul va fi bine (tatăl lui n.r). Și să îi trimitem fotografii. Este tehnician medical, dar acum îi ajută pe militari în cazul în care sunt răniți. Cred că aș fi făcut același lucru (ar fi rămas să lupte n.r)”, a spus tânărul, care la o vârstă atât de fragedă a cunoscut deja urmările unui război.

Un tată își ia rămas-bun de la soție și fetiță, printre lacrimi

Și povestea se repetă la nesfârșit! Încă de la primele ore ale dimineții, oameni disperați care și-au lăsat acasă soții, băieții, rudele, așteaptă să treacă granițele și să caute adăpost. Mulți aleg să vină pe jos. „Azi noapte au fost bombardamente lângă noi. Mi-a fost teamă.”, a spus o altă femeie.

Recent, un fimuleț a devenit viral pe internet, după ce un tată apare luându-și rămas-bun de la soție și fetița lor, îndemându-le pe ele să fugă din calea războiului, în timp el a rămas să își apere țara.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net